- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 lutego 2012, 14:41
zastanawiałam sie ostatnio, czy piekac kurczaka albo ryby, ich wartosc kaloryczna sie podnosi? jak sadzicie? ( oczywiscie nie dodawajac do tego oleju czy oliwy)
Edytowany przez hanius12 11 lutego 2012, 15:00
11 lutego 2012, 18:35
11 lutego 2012, 20:14
11 lutego 2012, 20:22
Nie, żadna obróbka cieplna nie wpływa na kaloryczność, jedynie na wagę produktu. Wiadomo, że 60 g jabłko jest duże, a gdyby zrobić z tego jabłka suszone chipsy to otrzymamy jakieś 10 gramów ;).
11 lutego 2012, 22:45
i wlasnie na tej zasadzie z czegos co ma 45kCal na 100g robi sie cos co ma 300kCal na 100gNie, żadna obróbka cieplna nie wpływa na kaloryczność, jedynie na wagę produktu. Wiadomo, że 60 g jabłko jest duże, a gdyby zrobić z tego jabłka suszone chipsy to otrzymamy jakieś 10 gramów ;).
Można też w drugą strone. Po rozpuszczeniu w wodzie cukier traci na kaloryczności :)
12 lutego 2012, 18:41
Można też w drugą strone. Po rozpuszczeniu w wodzie cukier traci na kaloryczności :)i wlasnie na tej zasadzie z czegos co ma 45kCal na 100g robi sie cos co ma 300kCal na 100gNie, żadna obróbka cieplna nie wpływa na kaloryczność, jedynie na wagę produktu. Wiadomo, że 60 g jabłko jest duże, a gdyby zrobić z tego jabłka suszone chipsy to otrzymamy jakieś 10 gramów ;).