- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
25 marca 2009, 18:00
26 marca 2009, 11:00
26 marca 2009, 11:12
26 marca 2009, 17:27
26 marca 2009, 17:41
znalazłam taki przepis:
Porcja dla 1 osoby. Składniki: 5 dag czerwonej papryki; 2-3 plasterki chudej szybki z indyka lub kurczaka; łyżka stołowa mleka; 2 jajka; 2 szczypty soli; ewentualnie trochę pietruszki.
Przygotowanie:
Pokroić w drobne kawałki paprykę i szynkę, następnie wsypać pokrojone już składniki do miseczki. Dolać łyżkę mleka i wbić 2 jajka (możliwie małe). Dosolić do smaku około 2 szczypty na porcję. Dobrze wymieszać (w miarę możliwości roztrzepać jajka). NIE DODAWAĆ MĄKI ANI BUŁKI TARTEJ.
Przygotować odpowiednią patelnię, na dno nalać oleju do smażenia (nie może to być masło ani smalec), wylać na patelnię przygotowany omlet (NIE MIESZAĆ), posypać trochę pietruszką (niekoniecznie), ustawić mały ogień i przykryć omlet. Kiedy zobaczą Państwo, że omlet zaczyna już się ścinać, łopatką oddzielić omlet od patelni by się nie przypalił. I pilnować aż do całkowitego ścięcia się góry omletu. NIE PRZEWRACAĆ NA DRUGĄ STRONĘ(nie wymaga tej czynności, gdyż nie ma w nim mąki).
26 marca 2009, 18:57
26 marca 2009, 20:18
26 marca 2009, 20:53
3 kwietnia 2009, 14:30