- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
9 maja 2008, 08:02
11 maja 2008, 18:04
11 maja 2008, 18:08
11 maja 2008, 18:09
>>spaghetti z soją<< 25 dag spaghetti szklanka ugotowanej soi 25 dag pieczarek cebula mała papryka trochę oliwy z oliwek do smażenia sól Cebulę obrać, posiekać. Paprykę i pieczarki na małe kawałki. Soje odsączyć. Oliwe rozgrzać na patelni, wrzucic cebule, smażyć ok 2 min, dodać soję, przykryć, dusić na małym ogniu przez 3 minuty. Lekko posolić. Spagetti ugotowac na półtwardo, odcedzić, serwować z przygotowanym sosem. |
11 maja 2008, 18:10
Składniki: 25 dag soi, 3 marchewki, 2 pietruszki, jeden mały seler, 1 cebula, zielona pietruszka, majeranek, sól, pieprz, łyżka oliwy z oliwek Jak przyrządzić? Soję wypłukać i moczyć ok. 6 godzin (najlepiej na noc). Następnie gotować soję w wodzie ok. godziny (nie przykrywać). Po godzinie do gotującej się soi wrzucić warzywa, wlać łyżkę oliwy z oliwek i gotować jeszcze 15 minut. W czasie gotowania można uzupełnić wyparowaną wodę. Po ugotowaniu wszystko zmiksować, dodając przyprawy do smaku i zieloną posiekaną pietruszkę lub koperek. |
Uwagi: Potrawa jest bardzo zdrowa, smaczna, odżywcza i przede wszystkim ze względu na dużą zawartość fitohormonów w soi opóżnia procesy starzenia, wpływa na piękny kobiecy wygląd, łagodzi lub eliminuje (po systematycznym spożywaniu) objawy menopauzy. Ponadto zastępuje białko zwierzęce i jest bardzo dobra przy diecie odchudzającej, a do tego jest niedroga i ta porcja wystarcza dla całej rodziny. |
11 maja 2008, 18:11
11 maja 2008, 22:27
13 maja 2008, 20:46
14 maja 2008, 08:39
4 lutego 2013, 11:35
Edytowany przez agacik33 4 lutego 2013, 11:37