Temat: z czym jesc kanapki?

ser zolty duzo tluszczu, wedliny- kalorie. wiec z czym?
Jestem szarym zjadaczem chleba orkiszowego.
Zazwyczaj kładę na niego plasterek mielonki tyrolskiej (taka drobiowa wędlinka, chuda i różowa). Jednak na czas postu zrezygnuję z mięsa na rzecz zieleninki.
Nie używam żadnych żółtych smarowideł. Jedynym spoiwem dla moich kanapek jest standardowy serek topiony  (zamienny z koperkowym serkiem topionym), którego daję niedużo. Czasami serek fera, bree (wszelkie odmiany. Ostatnio żywiłam się orzechową), camembert. Wielbię też bryndzę i różnorakie pleśniowce.
Nie mogę doczekać się wiosny. Wtedy do warzywniaków napływają warzywa zrobione z warzyw i można przyrządzać wspaniałe kanapki z sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, cebuką, czosnkiem i chudym białym serkiem.
Wiosną otwieram też hodowlę rzerzuchy i szczypiorku.
Kocham!

Nienawidzę wielkich, bladych buł z grubą warstwą masła, szynką pełną tajemniczych paprochów i grubymi plastrami Goudy.


Ja jem Wasę. 
Najczęściej z:
pomidorem + majonez light + pieprz, 
sałata + pomidor + rzodkiewka + szczypiorek + pieprz, 
sałata + ser żółty,
serek śmietankowy + rzeżucha, rzodkiewka.
rzodkiewka + majonez light.

Mniam, mniam. Teraz tylko czekać na rzeżuchę i rzodkiewki.

Z:

-sałatą

-pomidorem

-ogórkiem

-papryką

-kiełkami

-dżemem

-bieluchem

-serkiem wiejskim

 

1. z szynką drobiową  w plastrach, ogórkiem i rzodkiewką
2. z szynką drobiową - konserwą /mielonką i pomidorem
3. z wędzonym filetem drobiowym w plastrach i ćwikła z chrzanem
4. z wędzonym filetem drobiowym w plastrach i cebulą/czerwoną lub białą/
5. z pastą z avokado/rybną/jajeczną/mięsną
6. z łososiem norweskim i pomidorem
7. z łososiową polędwicą z indyka i rzodkiewką

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.