Temat: mleko 3,2 % tłuszczu, pijecie?

na pewno smakowo lepsze, bardziej kaloryczne, ale czy aż tak mocno? szklanka takiego mleka ma 133kcal a mleka 1,5 % ma 108 kcal, więc różnica prawie żadna...jakie mleko pijecie? czy nie warto od czasu do czasu pić te tłuste mleko? czy nie jest zdrowsze? jakie jest wasze zdanie? ja właśnie jestem chora i pozwoliłam sobie na takie mleczko 3,2 ;) czytałam gdzieś nawet, że to odtłuszczone jest niezdrowe
Pasek wagi
rzecz gustu- kalorycznie niewielka róznica smakowo ogromna- ja wolę 3,2 % :-)
Dziewczyny, fajny jest ten artykuł i jest tabelka, gdzie można sobie przeliczyć ilość produktu odpowiadającego 100g mleka
piję 3,2% , ewentualnie 2%.
ja najbardziej lubię 2%. jeśli miałabym wybierać między 1,5 a 3,2 to jednak wolę 1,5. ale już 9,5 czy 0 mi przez gardło nie przejdzie. 
Nie ma nic zlego w 3,2 %. Jesli juz piję to 2%, bo takie kupuje moj chlopak,chyba z przyzwyczajenia :)
Od początku odchudzania piję 0,5%, ale jak nie ma innego nie robię tragedii i wypijam kawę z 3,2% albo 2%. Teraz chcę też przestawić się na to drugie, ewentualnie na 1,5%. Ogólnie mleka używam tylko do kawy i bardzo gęstego serka, więc jaka by w nim nie była ilość tłuszczu, przeżyję
Pasek wagi
piję czasem 2% a czasem 3,2%.
dla mnie generalnie różnicy nie ma w smaku między 1,5% a 2%, ale 1,5% nie kupuję:P

0,5% to nawet nie próbowałem.
ja pije mleko 2%, choc czasem zdarza sie, ze m kupi 3,2% to tez nie ma tragedii, ale jakos mi najbardziej smakuje to 2 %, te z mniejsza zawartoscia tluszcza sa ponoc niezdrowe i nie maja wartosci odzywczych, poza tym jak dla mnie strasznie smakuja, toz to sama woda, rownie dobrze mozna nalac sobie pol szklanki tlustego mleka a druga polowe uzupelnic woda i na to samo wychodzi
mi najbardziej 'leży' 2%, ale nie robi mi to specjalnej różnicy 2% czy 3,2% byle nie mniej;p
Ja piję mleko 2%, bo 3,2% jest dla mnie najzwyczajniej w świecie za słodkie. Podobno im mniej % tym mnie zdrowe. Wielkiej różnicy nie ma między kaloriami więc sprawy pozostaw kubkom smakowym ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.