- Dołączył: 2011-11-07
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 69
3 grudnia 2011, 20:16
U mnie w domu je się tylko białe pieczywo i biały chleb, nikt nie lubi ciemnego chleba, czy tez bułek zbożowych, więc jestem zmuszona do ich mrożenia. Jem tylko jedną bułkę dziennie i też nie wyobrażam sobie codziennie latać do sklepu po świeże pieczywo w ilości jednej bułki, gdyż mieszkam z dala od sklepów. Czy dobrze robię, że mrożę pieczywo? Czy wtedy traci ono swoje właściwości. Rozmrażam je w ten sposób, że po prostu rano wyciągam je, wkładam do woreczka i po godzinie są już gotowe do zjedzenia. Kolejną rzeczą jest to, czy są one zdrowe. Może kojarzycie bułeczki z lidla z dynią? Uważacie, że są pożywne i zdrowe? Warto je jeść na diecie? Ile mogą mieć kcal? mają ok 85gramów. Jakie jest wasze ulubione pieczywo i gdzie je kupujecie?
8 grudnia 2011, 10:21
ja tez mroże bułki, lubie grahamki a u mnie w domu wszyscy jedza biale pieczywo ale mysle ze nie traca wartosci