Temat: Sposób na kotlety sojowe

Wczoraj pierwszy raz jadłam kotlety sojowe. Staram się nie jeść smażonego, więc jedynie je ugotowałam w bulionie. Efekt: Okropny smak papieru zmieszanego z czymś o konsystencji schabowego :/. Moje pytanie brzmi: Czy macie jakieś fajne sposoby na to jak podawać kotlety sojowe żeby były smaczne?
Z góry dziękuję za odpowiedzi:)
Pasek wagi
wiesz co ja wyczytalam u jednej z vitalijek kiedys jak zrobic' bulke tarta ' do tych kotletow sojowych :P  bierzemy kilka suchych !! kotletow sojowych i rozbijamy je na drobno , potem te ugotowane maczamy w jajku potem w tej posypce i smazymy na oliwie . Mi bardzo smakowaly , troche jak schabowe :P polecam :)
Pasek wagi
Lepsze sa sojowe ale mielone.
A dlaczego nie jesz smazonego?
owszem w nadmiarze, wszystko szkodzi, ale nie mozna popadac w skrajnosci.
Gotuj w rosolku warzywnym
Ja uwielbiam kotlety sojowe. zawsze do jajka dodaje duzo przypraw: cayenne, majeranek i smaze. potrafie cale opakowanie na raz zjesc, jeden po drugim. Albo polozyc sobie na kanapke...  mniam mniam
kotlety sojowe sa pyszne.......niestety  tylko wtedy gdy nie zrobisz je dietetycznie:)  najpierw ugotowane w bulionie, potem jajko na to plaster sera panierka i na tluszczyk......kiedys uwielbiałam tak jesc..........moze zrobie wersje bez sera zoltego i panierke z otrebami?! zobacze co z tego wyniknie......a same z bulionu nie dziwie sie ze byly ble bo pewnie smakowały jak papier albo cos poprostu bez smakowego
Ja gotuje kotlety w bulionie warzywnym, potem obtaczam w otrębach i przyprawach np. do kotletów mielonych i na patelnie teflonową. Jak dla mnie pycha ;)

Uwielbiam soję ;-)

 

Kotletymmm.

Gotuję je domiękkości w bulionie lub wegecie. Odkładam aż trochę podeschną i ostygną i maczam w jajku z przyprawami i na patelnię ,a dla faceta jeszcze w bułkę.

 

Bez panierki też są dobre zmizerią albo pomidorami w jogurcie.

 

Można je też ugotowane pokroić i wrzucić do sałatki warzywnej.

Upiec w piekarniku tak jak kurczaka ;-)

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.