26 listopada 2011, 13:13
Stosujecie jakiś zamiennik, np. serek typu Almette? Zaczęłam się nad tym zastanawiać przy rozpisywaniu diety. Może wybrać margarynę Florę pro Active?
Podaję kcal w jednej łyżeczce (po 5g) - czyli mniej więcej tyle ile schodzi na jedną kromkę
margaryna-27
margaryna flora-16
jogurtowy Almette-11
masło extra-37
- Dołączył: 2011-02-19
- Miasto:
- Liczba postów: 2347
26 listopada 2011, 13:15
Nie używam żadnego masła, ani margaryny. Wolę posmarować chleb/bułkę serkiem.
26 listopada 2011, 13:16
ja daje ketchup chociaz to nie do wszystkiego pasuje :)
26 listopada 2011, 13:18
serek mom zdaniem nie jest dobrym zamiennikiem, ja bym wybrała masło, ale jesli bardziej smakuje ci margaryna to ta flora jest ok
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5812
26 listopada 2011, 13:19
Tyle kcal Ci nie zaszkodzi, trochę tłuszczu też jest człowiekowi potrzebne. Ja nigdy nie rezygnuję z masła, chyba, że mam ochotę na serek :)
26 listopada 2011, 13:22
Ja niczego nie dodaję. Na suchą bułkę, chleb kładę warzywa, wędline :-)
26 listopada 2011, 13:24
zawsze wymieniam masło na Philadelphię, pasuje i do słodkich i do słonych kanapek, jak jestem u rodziców to czasem jem z Benecolem
26 listopada 2011, 13:27
Masła nie lubię z dwóch powodów- smak - powodem jest pewnie to, że od dziecka pamiętam tylko margarynę i ta smakuje mi bardziej, a drugi powód to samo smarowanie... wiem, że to pierdoła, ale nie znoszę rozsmarowywać takiego twardego-poza lodówką nie mam zamiaru go trzymać- z margaryną nie ma tego problemu.
W takim razie wybieram florę i serek, będę stosować raz to, raz to chyba, że coś innego wynajdę.
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
26 listopada 2011, 13:26
Ja czasem jem prawdziwe maslo,czasem Flore,czasem Almette-zalezy na co mnie"najdzie"