Temat: wafle ryzowe

co o nich sadzicie wiem troche przesadziłam wczoraj po kolacji zjadłam cała paczke a dzis po obiedzie drugą;/ niestety mam te napady jak nie owoce(jabłka np około6 naraz) to teraz te wafle ryzowe
ile moge ich dziennie zjesc i ile dziennie marchewek surowych uwielbiam je zeby nie przesadzić?
Też tak miałam, że zdarzało mi się zjeść całą paczkę, dlatego przestałam je kupować.
Marchewki mają akurat mało kalorii,więc myślę,że możesz ich jeść dużo. A wafli ryżowych niestety musisz jeść trochę mniej niż paczka dziennie. Myślę,że 2-3 sztuki.
Na zdrowie wafle ryżowe to puste kalorie nie będzie Ci nic po tym.
Ja żeby nie zjeść ich dużo to nie jem ich samych. Np. smaruje jogurtem albo dżemem (własnej roboty) i jem jako takie "kanapki" na słodko. Nie traktuj tego jako przekąski - może pomoże.
jak zapychają Cię puste kalorie to jedz ile chcesz, ale w niczym to Ci na pewno nie pomoże.
rany nie lepiej zjesc sobie zamiast tego normalne, porzadne kanapki niz sie zapychac taką bezwartosciowa tektura?
Niektórym smakują wafle ryżowe. Ja też lubię.
Bez przesady, no nie takie całkiem puste kalorie.Cytat z mojego bloga:"Są zrobione z brązowego ryżu, zawierają węglowodany złożone które są niezbędnym żródłem energii człowieka, a także wiele cennych składników mineralnych, witamin oraz błonnik.Nie zawierają glutenu, cholesterolu i sztucznych dodatków smakowych.Jeden wafel zawiera tylko (w zależności od wielkości i grubości ) od 18-35 kcal."
Jeśli posmarujemy go np.twarożkiem, damy liść sałaty, pomidora i co tam jeszcze kto chce, to lepsze to niż białe pieczywo.
Pasek wagi

izunia2007 napisał(a):

Bez przesady, no nie takie całkiem puste kalorie.Cytat
mojego bloga:"Są zrobione z brązowego ryżu, zawierają
złożone które są niezbędnym żródłem energii człowieka,
także wiele cennych składników mineralnych, witamin
błonnik.Nie zawierają glutenu, cholesterolu i
dodatków smakowych.Jeden wafel zawiera tylko (w
od wielkości i grubości ) od 18-35 kcal."Jeśli
go np.twarożkiem, damy liść sałaty, pomidora i co tam
kto chce, to lepsze to niż białe pieczywo.

Szkoda, że nie wzięłaś pod uwagę, że są to produkty wysoko przetworzonowe i w wyniku swojej 'obróbki' tracą ostatnie szczątki swoich wartości

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.