8 listopada 2011, 19:19
W mojej diecie wykluczyłam kompletnie tłuszcze i chciałabym powoli je włączać do menu.. często do jakiegoś mięsa robię warzywa ale zawsze na teflonowej patelni bez żadnego tłuszczu.. Jaki tłuszcz będzie najzdrowszy do smażenia i dostarczy tych najpotrzebniejszych składników? bo jeśli mam już włączyć ten tłuszcz to najlepiej jakiś wartościowy. Ile mam dodawać tego oleju do smażenia? (zawsze robię 400g warzyw)
- Dołączył: 2011-11-09
- Miasto: Tarnobrzeg
- Liczba postów: 46
9 listopada 2011, 20:17
ja smażę na oleju z pestek winogron, to jest zdrowy tłuszcz. Po nim czuję się dobrze i lekko;)
9 listopada 2011, 20:34
FammeFatale przyjmij mnie do znajomych ;>
Pandorcia odpisz mi w końcu na pytanie o wymiary i wage ;))
Edytowany przez LoveSweets. 9 listopada 2011, 20:35
- Dołączył: 2010-12-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3810
9 listopada 2011, 21:42
> ja smażę na oleju z pestek winogron, to jest
> zdrowy tłuszcz. Po nim czuję się dobrze i lekko;)
wcale to nie zdrowy tłuszcz.
Zacytuję siebie:
"Smażenie na oleju z pestek winogron jest tak samo "zdrowe" jak na
lnianym. Dlaczego ? Ma w swoim składzie aż 70% tłuszczy
wielonienasyconych, głównie omega6 i śladowe ilości omega3. Ponadto
często wytwarza się go przy pomocy heksanu, a więc chemicznie."