- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 sierpnia 2009, 18:29
Składniki: 15 dag. cukinii 60 dag. mąki opakowanie proszku do pieczenia sól cebula 2 jajka 2 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Cukinię zetrzeć na tarce i odcisnąć z soku. Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Cebulę posiekać i dodać do mąki. Wbić jajko i wlać olej. Wymieszać na gładkie ciasto dolewając niepełną szklankę wody. Dodać cukinię i wymieszać. Formę keksową natłuścić, włożyć ciasto, wierzch wyrównać. Piec 30 minut w temperaturze 190 stopni. |
29 sierpnia 2009, 09:20
30 sierpnia 2009, 08:35
30 sierpnia 2009, 08:37
1 września 2009, 08:15
1 września 2009, 10:40
> > Ja robiłam kieszonki z ciasta francuskiego ze>
> szpinakiemto dawaj przepis
Aniu kupujesz gotowe ciasto francuskie i wycinasz z niego kwadraty. W rondelku gorujesz szpinak, doprawiasz do smaku i studzisz. Kwadraty z ciasta francuskiego smarujesz żółtkiem z obu stron, na każdy kwadracik nakładasz szpinak i zlepiasz roku u góry. To wychodzą takie sakiewki :-) Tylko nie pamiętam na ile i w jakiej temepraturze piec te sakiewki. przepis Blondi
1 września 2009, 12:14