- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 sierpnia 2009, 18:40
Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonym wrzątku (około 20 minut). Odcedzić, ostudzić, pokroić na plasterki.
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, ugotować w osolonym wrzątku (ok. 10 minut). Odcedzić, ostudzić.
Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Wymieszać z ziemniakami i fasolką. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać orzechy włoskie, wymieszać. Sosem polać sałatkę ziemniaczaną, wymieszać.
26 sierpnia 2009, 18:49
po 100 g zielonej i żółtej fasolki szparagowej
pęczek rzodkiewek
250 g pomidorów (ja użyłam koktajlowych)
3 cebulki dymki ze szczypiorkiem
Dressing: 3 łyżki oliwy
2 łyżki octu jabłkowego lub balsamicznego
sól, pieprz, czosnek, szczypta cukru
Fasolkę ugotuj, ostudź i pokrój na kawałki o długości 3 cm.
Rzodkiewki, pomidory i cebulkę ze szczypiorkiem pokrój na kawałki.
Wymieszaj składniki dressingu i polej sałatkę, a następnie odstaw na jakiś czas.
Podawaj z pieczywem lub jako dodatek do mięs.
26 sierpnia 2009, 18:52
• | 50dag fasolki szparagowej; 2-3 pomidory; 4jaja; 1 cebula; | |
• | 1 mały lub 1/2 strąka papryki czerwonej; koperek; szczypiorek; | |
• | 2 mandarynki lub 1/2 puszki mandarynek; majonez; curry; | |
• | 2-3 ząbki czosnku; jogurt naturalny;sól; pieprz | |
• | (można dodać ketchup do sosu majonezowo-jogurtowego) | |
1. | Fasolkę ugotować w wodzie ze szczyptą cukru.Osączyć i ostudzić.Jaja ugotować na twardo.Cebulę obrać i drobno pokroić.Paprykę opłukać,osuszyć i pokroić w kostkę.Szczypiorek i koperek posiekać.Mandarynki obrać ze skórki i białej osłonki,podzielić na cząstki lub mandarynki z puszki odsączyć na sitku. | |||
2. | Jaja obrać i pokroić w ósemki. | |||
3. | Majonez połączyć z małym kubeczkiem jogurtu naturalnego.Dodać curry, sól i pieprz,czosnek ewentualnie trochę ketchupu.Wymieszać. | |||
4. | W salaterce połączyć warzywa i mandarynki na wierzchu ułożyć jajka i całość zalać sosem majonezowo-jogurtowym. |
27 sierpnia 2009, 12:45
> A to te przepisy z super linni :)))Pierwszy (sorry
> za wrodzone lenistwo )
Nie widać zdjęć
27 sierpnia 2009, 12:59
Zupa selerowa
1,5 litra wody
2 serki topione najlepiej dietetyczne
średni seler
marchewka
sól,pieprz i przyprawy jakie kto lubi ja używam ziarenek smaku
zagotować wodę +dodać serki i jak się rozpuszczą dodać marchewkę i seler (starte na grubuch oczkach)gdotwać do miękkości zresztą wiecie jak się zupę gotuje,podawać z grubym makaronem ,dla mnie pycha i moja rodzinka też ją lubi ,mało kalori i mało roboty .Smacznego
27 sierpnia 2009, 15:17