- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
17 października 2011, 21:39
17 października 2011, 23:00
17 października 2011, 23:16
17 października 2011, 23:24
De gustibus... etc. Nie chce sie spierac. Kazdy lubi to,co lubi. Ale marki Goya nie polecam rowniez z tego wzgledu, ze firma ta nie specjalizuje sie w oliwie. Produkuje gastronomiczne "mydlo i powidlo". Oliwa jest jednym z wieeelu ichnich produktow.
http://www.goya.com/espanol/products/product_category.html?id=4
17 października 2011, 23:56
18 października 2011, 00:19
Szlag mnie trafia w polskich supermarketach, gdy widze ceny oliwy nie idace w parze z jakoscia... Oliwa nie moze byc zbyt tania, bo po prostu taka, a nie inna jest cena jej produkcji. Srednio, za litr place tutaj ok. 3 euro. czasem nieco wiecej, czasem mniej. Nie moze tez "zwykla" virgen byc zbyt droga, bo to przeginka. Dlatego, gdy sie kupuje oliwe, warto kupic dobra.
Podobnie dzieje sie z winem. Pamietam, gdy we Wrocku bylismy z mezem w superwypasionym sklepie winnym. Zawsze szukamy w takich sklepach "hiszpanskiej" polki, zeby zobaczyc, co daja:-) Ku naszej szczerej radosci znalezlismy supersikacza, nektar hiszpanskich chlorow, ktory tu kosztuje 90centow. W sklepie kosztowal 30zl!!! Korcilo mnie, zeby porozmaiac z panem wlascicielem o hmmm walorach tego wina...:-DDD Ot, takie nabijanie ludzi w butelke...