26 lipca 2011, 16:50
Witam. Od dawna kupuję serki wiejskie, które początkowo są płynne, ale po dłuższym przechowywaniu w lodówce zawsze twardnieją. Czy to zależy od temp w lodówce? Dziękuję za odp :)
- Dołączył: 2011-01-08
- Miasto: Wrociszów
- Liczba postów: 232
26 lipca 2011, 17:33
Piatnica siadla na laurach, mlekovita z biedronki najwiekszy syf. Jak dla mnie najlepszy jest z LIDL-a Cottage Chesse Linessa. pozdrawiam
- Dołączył: 2011-06-25
- Miasto: Koluszki
- Liczba postów: 2059
26 lipca 2011, 17:36
a ja lubie te wodniste :D
26 lipca 2011, 18:03
też zauważyłam że jakoś się ścinają te serki z PIĄTNICY, a takiego serka już nie jem - jest niedobry.
26 lipca 2011, 20:10
ja kupuję z Mlekovity w biedrze i nie zauważyłem tego samego zjawiska co Ty;)
26 lipca 2011, 20:42
Jeśli chodzi o serki wiejskie, to różnie bywa. Raz jak kupię np. 3 na raz, to wszystkie mogą być już lekko kwaśne i woda się oddziela, a innym razem wszystkie są świeże i słodkawe. A co do Mlekovity, to jeszcze nigdy mnie nie zawiodła ta firma. Zawsze są pyszne i świeże. :D Natomiast Piątnica często nawala.
26 lipca 2011, 22:14
skiepscila sie wszedzie bo w Londynie w polskich sklepach to samo..
27 lipca 2011, 21:45
W zimę serki nie są takie jkaby skwaszone.W lato prawie zawsze, to wina złego przechowywania w sklepie.Ja najbardziej lubię z piątnicy, taki dla intermarche i jeszcze jedna jakas firma ;)
- Dołączył: 2011-06-17
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 284
27 lipca 2011, 21:48
Moze to kwestia daty waznosci? Tez zwrocilam na to uwage Przynajmniej tak jest z serkami z Auchan. Im dluzsza data, tym bardziej wodniste. 4,5 dni przed uplywem to juz prawie twarog. :D