- Dołączył: 2011-05-03
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 928
11 lipca 2011, 08:51
mam pytanie ;) zastanawia mnie ten rodzaj pieczywa, o ile można to pieczywem nazwać. w sumie gdyby nie niektóre fotomenu, nie wiedziałabym że coś takiego istnieje :D Jak to smakuje? coś w stylu Wasy? Ma w ogóle jakieś wartości? bo jadam zawsze prawdziwy chleb razowy, ale na przykład na kolację do sałatki jako przegryzka jest trochę ciężki, no i pomyślałam o takiej macy.(oczywiście nie rezygnując z prawdziwego chlebka). warto czy lepiej te 45 kcal "wydać" na coś innego w ogólnym bilansie?
- Dołączył: 2011-02-03
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 289
11 lipca 2011, 09:06
To zwykła mąka,woda i sól, bez drożdzy itp.
Mysle że do sałatek bd OK, ale jak wiadomo wszystko z umiarem.Wybierz te razowe :))
(ew. Maca miodowa która jest genialna w smaku-ale razowcem nie jest ;P)
11 lipca 2011, 09:18
a ja się za to zastanawiam jak jest z chlebkami pita i tortillą... choc maca też mnie ciekawi, więc podpinam się :)
- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 610
11 lipca 2011, 10:02
maca smakuje mi tak jakbym jadła mąkę prosto z opakowania. Wyjątkiem jest maca miodowa, bo jest nawet niezła. Jeśli szukacie czegoś zdrowego to oprócz białej macy można też dostać pełnoziarnistą.
- Dołączył: 2011-04-21
- Miasto: Tłuszcz
- Liczba postów: 3796
11 lipca 2011, 10:38
Do sałatki polecam mini wafelki ryżowe od good food, te bez czekolady ;-)
- Dołączył: 2011-01-06
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 542
11 lipca 2011, 11:43
ja lubie mace dobra jest :) kup i sprubuj moze ci posmakuje ;)
- Dołączył: 2010-04-17
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 280
11 lipca 2011, 18:07
uwielbiam macę, jem ją zamiast czipsów :D
- Dołączył: 2010-04-17
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 280
11 lipca 2011, 18:07
dubel
Edytowany przez agni7chan 11 lipca 2011, 18:08
- Dołączył: 2011-07-15
- Miasto: Elbląg
- Liczba postów: 13662
15 lipca 2011, 23:01
podnosze ten temat, bo wyczytałam, ze maca ma dosc niewiele kalorii, a ja ja uwielbiam!!!!
a najbardziej w takiej formie - smaruję dwie mace serkiem smietankowym i zlepiam ze sobą (pyszna jest kiedy ser zółty sie jeszcze włozy, ale wiadomo - ser tuczy) i wkładam do woreczka foliowego, po paru godzinach, albo na drugi dzien kiedy robi sie wieczorem, kanapka macowa jest fejnie miękka i pychotna!!!