Temat: pieczywo typu maca

mam pytanie ;) zastanawia mnie ten rodzaj pieczywa, o ile można to pieczywem nazwać. w sumie gdyby nie niektóre fotomenu, nie wiedziałabym że coś takiego istnieje :D Jak to smakuje? coś w stylu Wasy? Ma w ogóle jakieś wartości? bo jadam zawsze prawdziwy chleb razowy, ale na przykład na kolację do sałatki jako przegryzka jest trochę ciężki, no i pomyślałam o takiej macy.(oczywiście nie rezygnując z prawdziwego chlebka). warto czy lepiej te 45 kcal "wydać" na coś innego w ogólnym bilansie?
Pasek wagi
To zwykła mąka,woda i sól, bez drożdzy itp.
Mysle że do sałatek bd OK, ale jak wiadomo wszystko z umiarem.Wybierz te razowe :))
(ew. Maca miodowa która jest genialna w smaku-ale razowcem nie jest ;P)
a ja się za to zastanawiam jak jest z chlebkami pita i tortillą... choc maca też mnie ciekawi, więc podpinam się :)
kupic i spróbować 
co za problem
maca smakuje mi tak jakbym jadła mąkę prosto z opakowania. Wyjątkiem jest maca miodowa, bo jest nawet niezła. Jeśli szukacie czegoś zdrowego to oprócz białej macy można też dostać pełnoziarnistą.
Do sałatki polecam mini wafelki ryżowe od good food, te bez czekolady ;-)
ja lubie mace dobra jest :) kup i sprubuj moze ci posmakuje ;)
uwielbiam macę, jem ją zamiast czipsów :D
dubel
podnosze ten temat, bo wyczytałam, ze maca ma dosc niewiele kalorii, a ja ja uwielbiam!!!!

a najbardziej w takiej formie - smaruję dwie mace serkiem smietankowym i zlepiam ze sobą (pyszna jest kiedy ser zółty sie jeszcze włozy, ale wiadomo - ser tuczy) i wkładam do woreczka foliowego, po paru godzinach, albo na drugi dzien kiedy robi sie wieczorem, kanapka macowa jest fejnie miękka i pychotna!!!
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.