- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
9 czerwca 2011, 08:15
Jako, ze rybki zdrowe sa ale drogie to chcialam do diety wprowadzic takie z puszki. Jadacie np makrele, szprotki, sardynki z puszki? Na przyklad w roznych sosach? Myslalam, ze moge je jesc np. do obiadu z chlebem albo ryzem. Sa dosc kaloryczne ale jesli zmieszcze sie w bilansie w ciagu dnia to chyba to nie powinien byc problem?
Myslalam zeby jesc:
- raz w tygodniu swierza rybke
- raz w tygodniu tunczyka z puchy
- raz w tygodniu inna puszkowana rybke
Co o tym myslicie? Jadacie? (glownie chodzi mi o te inne ryby puszkowane bo tunczyka to prawie kazdy tutaj je:).
9 czerwca 2011, 08:17
Polecam w sosie pomidorowym.
Odradzam w oleju.
- Dołączył: 2010-11-12
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 982
9 czerwca 2011, 08:19
Ja kocham makrele z puszki! w pomidorkach mniam...
- Dołączył: 2011-03-24
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1845
9 czerwca 2011, 08:20
ja przyznaje bez bicia, czasem wszamam w oleju tuńczyka, bo lubię bardzo z jajkiem na twardo i cebulą salatkę robic:) ale biorę go bardzo malutko i daje więcej jajka:) mysle ze to nie powinien byc problem:) powodzenia życzę:)
9 czerwca 2011, 08:34
Ja polecam jak już coś rybki w sosach własnych, uwielbiam (z resztą mój facet też) sałatkę podobną jak koleżanka wyżej pisała z cebulą, jajkiem, no i ja daje jeszcze ogórka kiszonego, trochę papryki w proszku i czasem suszone pomidory :)) (można zastąpić przecierem), ale radziłabym ostrożnie obchodzić się z tuńczykiem bo zawiera niestety metale ciężkie.
- Dołączył: 2011-05-16
- Miasto: Dalanówek
- Liczba postów: 1055
9 czerwca 2011, 08:42
tez ostatnio myslalam o rybce takiej w sosie pomidorowym i chyba kupie dzisiaj
9 czerwca 2011, 09:11
ja jadam tunczyka i lososia wsw z puszki.
Edytowany przez inka9997 9 czerwca 2011, 09:11
- Dołączył: 2008-12-16
- Miasto: Madagaskar
- Liczba postów: 1515
9 czerwca 2011, 09:16
ja najczęściej jem tuńczyka w sosie własnym albo tuńczyka w sosie słodko-kwaśnym po chińsku. od czasu do czasu makrela wędzona.
9 czerwca 2011, 09:19
Tuńczyk z puszki- kupuję tylko ten w kawałkach i w sosie własnym. Dużo białka, mało kcal.
Czasami też można kupić łososia w puszki- smakuje całkiem ok.
Unikałabym jednak tych konserw z sosami (mają dużo soli i nie mają za bardzo wartości) z dodatkami i łączyłabym rybę z puszki ze świeżymi warzywami.
- Dołączył: 2011-01-14
- Miasto: Sosnowiec
- Liczba postów: 2663
9 czerwca 2011, 09:32
Jesli lubisz rybki to spróbuj w galarecie bardzo smaczne;) i mało kcal- opakowanie 200g/100kcal

z puszkowych lubię tuńczyka w sosie własnym ( do tego sałata lodowa pomidor kapary i vinegret pychota) lub wersja na kolację z jajkiem i kromeczką..