Temat: maślanka/kefir/jogurt/mleko/zsiadłe mleko a wapń

Po pierwsze co z wymienionych wyżej tj. maślanka, kefir, jogrut, mleko a może zsiadłe mleko  jest najzdrowsze?

Po drugie co z wymienionych ma najwięcej wapnia?

I po trzecie jakiej firmy polecacie dane produkty? - najwiecej wartości odrzywczych wlasnie wapnia itp. wiem ze piatnicy 0% lekki jest lepszy chyba od danone

dzieki pozdrawaim

Maślanki, kefiry, jogurty naturalne - są bardzo zdrowe i warto jeść/pić je wszystkie na przemian. Ważne, żeby nie były owocowe, bo wiadomo, że najczęściej nawet koło owoców nie leżały.

Ja jem jogurty naturalne z Bakomy, kefiry bardzo różnie, maślanki również różnie.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.