Temat: co dzisiaj zjadłam - reaktywacja

Hej. Kiedy jeszcze nie miałam tu konta, lubiłam zaglądać do tego wątku, pod taką nazwą. Każdy umieszczał w nim swój codzienny jadłospis, a inne, doświadczone osoby, pisały co warto poprawić, czy jest dobrze, a może nie do końca.

Co myślicie aby reaktywować ten wątek i zacząć na nowo? Myślę że może nam pomóc. Ja czasami mam wrażenie że jem za dużo/za mało, a tak naprawdę tylko mi się wydaje, bo w rzeczywistości wcale nie jest tego tak dużo/mało.

Wchodzicie w to ? 
Mam nadzieję że tak nie będzie. Dlatego czym więcej rozsądnych i mających wiedzę na ten temat - osób, tym lepiej ;)
wtedy może założymy jakąś zamkniętą grupę?
No tak, ale póki co wierzę że nie będą tu pisać. ;-D
Mam nadzieję że dużo osób się zaangażuje
ja też, czasem można wyhaczyć jakieś nowe danie niekoniecznie buszując po pamiętnikach co trochę czasu jednak zajmuje
Zdecydowanie. Co do zamkniętej grupy, mi to w sumie obojętne, jak wolicie. ;) Osobiście nie chciałabym tu widzieć postów, gdzie ktoś pisze, że zjadł płatki, jabłko, brokuła i się zastanawia, czy to nie za dużo.
No i faktycznie chyba lepiej, żebyśmy pisali/ły już po zjedzeniu, bo wiadomo, jak to czasem z planami bywa. ;p
W moim przypadku takie planowanie jest kluczowe, bo jak tu napiszę to wiem że w jakimś większym % będę się tego trzymać, bo głupio zmieniać. Ale jutro już będe pisać po całym dniu ;) No i dodajcie czy jesteście na redukcji czy stabilizacja czy może przytycie, bo to ważne ' =
ja jestem na redukcji
@ri.hanna: Nie no, jeśli Tobie pisanie jadłospisu wcześniej jakoś pomaga, to pisz. ;) Moja sugestia była skierowana do tych, którzy jadą na spontanie - żeby nie wymyślać czegoś, co i tak miałoby się zmienić.

A ja zakończyłam stabilizację, nie jestem na przytyciu ani redukcji. Może nazwijmy to: utrzymanie wagi.
A żeby zapamiętać, może nie piszmy teraz tego wszystkie, tylko przykładowo przy jadłospisie:

S/U/R/P (skróty może?)
i zamieszczamy jadłospis
s- stabilizacja
u -?
r-redukcja
p-?
u - utrzymanie
p - przytycie ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.