Temat: przejście na weganizm

cześć, od pewnego czasu jestem wegetarianką i chciałabym przejść na weganizm, jednak w moim obecnym jadłospisie jest bardzo dużo nabiału i zastanawiam się czym to zastąpić tak, aby nie wydawać majątku na jedzenie, gdyż np. karton mleka sojowego kosztuje prawie 10zł, podobnie inne sojowe (i nie tylko) produkty...czy wiecie, gdzie można taniej kupić takie rzeczy albo same coś robicie?

ekolifka napisał(a):

Co do zmarszczek się nie zgadzam. Jestem z zawodu i wykształcenia wizażytką więc troszeczkę znam się na temacie, wpływ na to ma wieeeele czynników ale na pewno nie niejedzenie mięsa :) Zresztą ja mam całą taką pokręconą rodzinkę (albo w ogóle nie jedzącą mięsa, albo minimalne ilości) i nikt jakoś przypływu zmarszczek nie dostał.Bodzina: co do programu... w sumie "zaryzykowałam" i spróbuję ;) jako, że ja siedzę w kuchni i przygotowują wszystkie posiłki od śniadania do kolacji to i mój prywatny mięsożerca na tym skorzysta ;P


aha, tak tak, zobacz sobie ANNETTE LARKINS  

ona ma ponad 70 lat a zobacz jak wygląda! to weganka!

Odgrzewam temat, bo zaczynam po siedmiu latach wegetarianizmu (z powodów etycznych) poważnie myśleć o weganizmie. Powody etyczne tym razem nie są na pierwszym miejscu, choć to dodatkowy argument. Szczerze mówiąc altruizmu tu mało, więcej egoizmu. Mam dość tego, że ludzie pchają we mnie jedzenie. Liczę na to, że weganizm skutecznie zamknie im usta. Jestem samodzielna, lubię i umiem gotować.Czy jest tu ktoś, kto jak ja przeszedł na weganizm?
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.