20 maja 2011, 15:20
orientujecie się, ile kalorii ma udko lub pierś z kurczaka z rożna? bez skóry oczywiście.
20 maja 2011, 18:02
hmm, czekam na kolejne opinie. ;) w sumie jeśli pierś bez skórki miałaby 160-200, to nie jest źle, myślałam, że będzie bomba niczym z maca.
20 maja 2011, 18:12
ale woda nie ma kalorii więc logicznie jak pozbywa się wody to się kalorii nie pozbywa, dlatego waży się kaloryczność przed przygotowaniem dania, tak na chłopski rozum ;)
20 maja 2011, 18:14
no tak, ale nie podejdę do miłego pana sprzedawcy z zapytaniem: "a ten kurczaczek to ile miał gramów przed nadzianiem na rożen? : D". ;)
- Dołączył: 2008-11-22
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 238
20 maja 2011, 18:30
pierś z rożna po wytopieniu wody i tłuszczu ma 150kcal/100g : ) zmniejsza on swoją masę właśnie przez to wytopienie,co za tym idzie zwiększa kaloryczność.
20 maja 2011, 21:20
no to udko pewnie około 180-200. no i fajnie, dziękuję za pomoc :)