Temat: Wolnowar

Czy któraś z was ma? Polecacie? Zobaczyłam reklamę przez przypadek, zaczęłam czytać i oglądać filmiki i zachorowałam:) Ale z moich znajomych nikt nie posiada, sami termomiksowcy, a chciałabym poznać opinię z pierwszej ręki. Warto?

Pasek wagi

Zależy co gotujesz. Idealny jest do rosołow i wszelkich sosów opartych na duszonych mięsach. I to jest właściwie wszystko. Jeśli ida u Ciebie takie rzeczy, to warto, bo wychodza pyszne. 

A, no i bigos rewelacja.

mam. Używał do zup. Jest Super. Plus tego że mogę wstawić na noc, albo rano i iść do pracy. Nie muszę 3 godz czuwać bo się rosół gotuje.

Pasek wagi

Ja tez mam i używam (może nie za każdym razem, ale często), do wszelkich sosów do makaronów, gulaszy, curry, dań jednogarnkowych, czasami zup, albo dodatków warzywnych do obiadu (np. kapusta czerwona), a ze teraz jest sezon na takie dania to chodzi często. Dla mnie super wygoda, bo rano przed praca wrzucam wszystkie składniki, a popołudniu mam ciepły obiad gotowy do podania.

Kupiłam na próbę ze 3 lata temu używkę Crock Pota na allegro i nie żałuję. Leczo, bigos, strogonow, gołąbki - tylko z wolnowaru ❤ Za to nie lubię rosołu z wolnowaru, ma mega dziwy smak wg mnie. innych zup przyznam nie próbowałam bo się zraziłam. Ale jak ten dojadę, kupię sobie Instant Pot bo tam też jest funkcja wolnowaru, ale jest i szybkowar, i rice cooker, i sporo fajnych do sprawdzenia wg mnie funkcji.

Mam od kilku lat Crock Pota. Najlepsze rosoły, gołąbki, klopsiki, mięsa duszone (zawsze kruche i rozpływające się w ustach). No i to, że wstawiam i się nie muszę interesować.. jest niezwykle wygodne.

Pasek wagi

ja kupiłam ostatnio szybkowar i wszystko wychodzi super i szybko

Dzięki za odpowiedzi, dziewczyny! Ja lubię dania jednogarnkowe, więc myślę,  że się sprawdzi. Kupię duży i nadwyżki będę sobie mrozić, zaoszczędzę trochę czasu 😁

Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.