- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
17 maja 2011, 22:16
Cześć :) Wiem, że twaróg ma najwięcej białka, mało węgli, serek wiejski mniej białka. Tylko co jest smaczniejsze? Naprawdę, nigdy w życiu nie jadłam ani tego, ani tego. Właściwie to podjadłam kiedyś mamie serek wiejski z Piątnicy, ale to było kilka lat temu i straszliwie mi nie smakował, no ale może się coś zmieniło hehe ;-) Co do nich dodawać, żeby były smaczniejsze (słodsze!), oprócz płatków? Kiedyś robiłam tacie rogaliki właśnie z twarogiem, dodałam do niego cukru, tak dwie łyżeczki z tego co pamiętam i był przecudownie pyszny - rogaliki smakowały jak te sklepowe z serem :) Czy twaróg lekki (0%, tak to się nazywa?) też może być taki smaczny?
- Dołączył: 2011-03-01
- Miasto: Węgorzewo
- Liczba postów: 764
19 maja 2011, 12:24
Najpierw smażę na teflonie warzywka, a na koniec jak już sa prawie gotowe dodaję sporo tego wieśniaka. Dosłownie 2-3 minutki jest taki fajny ciągnący się - przypomina mi mozarellę, tylko jest słony :)
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
19 maja 2011, 15:14
mniam, uwielbiam, smakuje jak żółty ser
ja też na pizze go kładę;)
brukselki pod wieśniakiem z koperkiem
warzywa zapiekane pod wieśniakiem

brukselka zapiekana pod wieśniakiem

brokuły zapiekane pod wieśniakiem ze słonecznikiem

pizza

zapiekane warzywa pod serkiem wiejskim