Temat: twaróg czy serek wiejski?

Cześć :) Wiem, że twaróg ma najwięcej białka, mało węgli, serek wiejski mniej białka. Tylko co jest smaczniejsze? Naprawdę, nigdy w życiu nie jadłam ani tego, ani tego. Właściwie to podjadłam kiedyś mamie serek wiejski z Piątnicy, ale to było kilka lat temu i straszliwie mi nie smakował, no ale może się coś zmieniło hehe ;-) Co do nich dodawać, żeby były smaczniejsze (słodsze!), oprócz płatków? Kiedyś robiłam tacie rogaliki właśnie z twarogiem, dodałam do niego cukru, tak dwie łyżeczki z tego co pamiętam i był przecudownie pyszny - rogaliki smakowały jak te sklepowe z serem :) Czy twaróg lekki (0%, tak to się nazywa?) też może być taki smaczny?
Najpierw smażę na teflonie warzywka, a na koniec jak już sa prawie gotowe dodaję sporo tego wieśniaka. Dosłownie 2-3  minutki jest taki fajny ciągnący się - przypomina mi mozarellę, tylko jest słony :)
mniam, uwielbiam, smakuje jak żółty ser
ja też na pizze go kładę;)

brukselki pod wieśniakiem z koperkiem


warzywa zapiekane pod wieśniakiem


brukselka zapiekana pod wieśniakiem


brokuły zapiekane pod wieśniakiem ze słonecznikiem


pizza


zapiekane warzywa pod serkiem wiejskim

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.