- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 maja 2022, 16:16
Jaka pijecie kawę z mlekiem czy bez?
Ktoóra jest zdrowsza?
odkad kupiliśmy ekspres piłam tylko ze spoenionym mlekiem, ale teraz chciałabym sie przestawić na czarna mając na względzie kalorie oczywiście 😀
29 maja 2022, 16:20
Ja czarnej kawy nie wypiję, więc pół na pół z mlekiem. Piję tylko jedną kawę dziennie w pracy, w weekendy wcale, więc te parędziesiąt kalorii z mleka nie robi mi wielkiej różnicy ;).
29 maja 2022, 16:23
29 maja 2022, 16:26
Rano- tylko z roślinnym mlekiem. Najbardziej lubię owsiane i migdałowe. Czasem piję też na deser po obiedzie - wtedy espresso.
29 maja 2022, 16:36
Tez mam maszynę typu bean to cup, pije tylko czarna, gorzka i mocna, ustawiłam sobie kawę „pod siebie” tak zeby idealnie pasowała do pojemności mojej filiżanki. Czasem robie sobie espresso. Wcześniej piłam z mlekiem migdałowym, ale odkąd zaczęłam IF i rano musiałam pic czarna to tamta przestała mi smakować i całkiem przeszłam na czarna.
29 maja 2022, 16:42
wlasnie się zastanawiam nad mlekiem migdałowym, widziałam że można kupić w rossmanie, ale w składzie dość dużo chemii i się waham...
29 maja 2022, 16:49
wlasnie się zastanawiam nad mlekiem migdałowym, widziałam że można kupić w rossmanie, ale w składzie dość dużo chemii i się waham...
Ja kiedyś robiłam sama, takiej domowej roboty mleko migdałowe dawało się fajnie spieniać w maszynie do kawy, nie wiem czy kupne tez da się spieniać.
29 maja 2022, 16:52
Jeżeli już piję kawę, to tylko czarną. Najlepiej parzoną, ze zmielonych przed momentem ziaren.
Latem za to chętnie sięgam po uproszczoną wersję frappé: wlewam do wysokiej szklanki mocne espresso, dodaję sporo kostek lodu, uzupełniam mlekiem i tyle ;)
29 maja 2022, 16:54
tylko czarna, czasem bywają dni że nie piję wcale bo mnie odrzuca a czasem kilka.
29 maja 2022, 16:58
Czarne espresso bez cukru, taki mały 'piorunek', zwykle x2, rzadko x3.
Do śniadania mam inny patent, wymieszana Inka zwykła z karmelową, pół na pół, z 'mlekiem' owsianym lub migdałowym.