Temat: Czego nie lubicie, a jest uważane za przysmak?

Takie na luzie pytanie przy sobocie.  

Jakich potraw/produktów  nie lubicie a są powszechnie uważane za dobre i "wszyscy" je lubią? 

U mnie są to pierogi ruskie, słony karmel ( i ogólnie karmelu też nie uważam za przysmak) i masło orzechowe. 

I nie to, że nie przepadam ale zjem, po prostu nie przejdą mi przez gardło. 

Powiem szczerze, że zawsze tym budzę powszechne zdziwienie, jak to można nie lubić. A jak jest u was?

vegadula napisał(a):

Serio watrobka, czernina, salceson czy inne podroby są uznawane za przysmaki? ?

ja jem aż mi się uszy trzęsą

Ves91 napisał(a):

vegadula napisał(a):

Serio watrobka, czernina, salceson czy inne podroby są uznawane za przysmaki? ?

Zapewne istnieją tacy ludzie, którzy zjedzą to ze smakiem, choć może w małej ilości na Vitalii, bo to raczej nie ten target ;) Wykluczyłabym tylko czerninę, bo faktycznie ciężko jest mi sobie wyobrazić smakosza tej zupy (no i chyba nie jest już tak popularna, jak kiedyś). 

Osobiście bardzo lubię smażoną wątróbkę drobiową z cebulą. Kaszankę też zjem w takim duecie, ale tylko z grilla... A żeby nie robić offtopu, nie przełknę galarety na świńskich nóżkach - fuj! Taka na żelatynie, z mięsem drobiowym, to zdecydowanie co innego.

Nie no, to ze są ludzie którzy się zajadają to na pewno 😁 Ale, jako ze pytanie brzmi "czego nie lubicie, a jest uznawane za przysmak", przyznam ze zdziwiła mnie liczba odpowiedzi z podrobami, bo obserwując swoje otoczenie byłabym raczej skłonna stwierdzić, ze jest jednak więcej ludzi którzy tego nie lubią niż lubią 😛

A ja nie lubię mięsa innego niż drób i wieprzowina. Tatar- no fuuuuu. Jak kasznka to tylko wegańska z lidla, bo smak podobny do tego z dzieciństwa ale teraz jak wiem z czego się robi to nie lubię tradycyjnej. Nie jem barszczu i żurku ( jak można jeść jajko w zupie??) Podroby, glutowata jajecznica, placki ziemiaczane - to nie dla mnie.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.