Temat: Makaron konjak

Czy można go ugotować aby stał się nieco bardziej miękki? 

Mozecie podzielić się przepisami z jego zastosowaniem. Ja dziś zjem rosół z tym makaronem

Pasek wagi

Ja próbowałam i wyrzuciłam pół opakowania do kosza. Odpycha mnie ta żylasta konsystencja. Nie dodałabym go do zupy. Zjadłam z dużą ilością ziół i przypraw i z pesto. (sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, bazylia i oregano) 

Margheritaa napisał(a):

Ja próbowałam i wyrzuciłam pół opakowania do kosza. Odpycha mnie ta żylasta konsystencja. Nie dodałabym go do zupy. Zjadłam z dużą ilością ziół i przypraw i z pesto. (sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, bazylia i oregano) 

Mi na szczęście konsystencja za bardzo nie przeszkadza

Pasek wagi

Można ugotować, ale nie stanie się bardziej miękki 

Himawari napisał(a):

Można ugotować, ale nie stanie się bardziej miękki 

A można kupić gdzieś ten makaron w suchej postaci ? Googluje dziś od rana ale tylko na aliexpres widzę

Pasek wagi

Moim zdaniem makaron konjac do zup się nie nadaje. Ale do wszelkich aromatycznych i bogatych w smak sosów już tak. Ja używam go do bolognese, carbonary, pesto. Dłuższe gotowanie na konsystencję niestety niewiele pomaga. Chyba trzeba się z tym pogodzić 😃

Pasek wagi

neverland_xx napisał(a):

Moim zdaniem makaron konjac do zup się nie nadaje. Ale do wszelkich aromatycznych i bogatych w smak sosów już tak. Ja używam go do bolognese, carbonary, pesto. Dłuższe gotowanie na konsystencję niestety niewiele pomaga. Chyba trzeba się z tym pogodzić ?

Mi smakował z rosolem.A mogłabyś napisać gdzie kupujesz makaron i czy jest gdzieś osiągalny suchy ?

Pasek wagi

Mieszkam w Szkocji i tu zamawiam online albo kupuje w sklepie ze zdrowa żywnością. Kiedyś jak szukałam dla mamy w Polsce to tylko online i ceny były z kosmosu. Suchego makaronu konjac nigdy nie spotkałam :) 


Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.