- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
24 marca 2020, 15:03
Czy bułeczka grahamka 100% z mąki graham z piekarni będzie zdrowym dodatkiem do diety?
24 marca 2020, 15:37
mąka graham, sol, drozdze, olej rzepakowy
24 marca 2020, 16:56
Nie sądzę, że to pełny skład tej bułki skoro jest tam olej, są drożdże więc musi być jakieś słodzidło (cukier, słód) a mogą być inne rzeczy, bo bułki są generalnie patrząc na składy zasyfione. Nie widziałam jeszcze bułki z czystym składem tak jak bywa np. chleb żytni. I tak byłoby dziwne w naszej rzeczywistości, że ma 100% mąki graham, bo z reguły to mieszanka z pszenną np. taka (a to i tak grahamka z tej "lepszej" piekarni i w miarę czysta):
Edytowany przez przymusowa 24 marca 2020, 17:06
24 marca 2020, 16:58
ma taki skład :) to jest piekarnia z tradycją, pytałam również osobiście, dostałam taką informację. na stronie jest dokładnie ten sam
24 marca 2020, 17:08
ma taki skład :) to jest piekarnia z tradycją, pytałam również osobiście, dostałam taką informację. na stronie jest dokładnie ten sam
Jeżeli reszta tego co napisałaś jest prawdą, to jak na dzisiejsze czasy jest to całkiem dobry wybór odnośnie składu :)
Edytowany przez przymusowa 24 marca 2020, 17:34
24 marca 2020, 18:11
Upiecz sama bulki. Ja ostatnio zrobilam z maki pelnoziarnistej wody jajka drozdzy do tego sol i cukier. Pyszne wyszły.
24 marca 2020, 19:52
o super! dziękuje, muszę spróbować!
24 marca 2020, 19:53
rozumiem! być może mają jakąś technikę, że rosną bez cukru, kto wie haha. dziękuje bardzo!
Edytowany przez 24 marca 2020, 19:53
24 marca 2020, 19:57
polecam wypiekac samemu :) ja dzisiaj po raz pierwszy upiekłam chleb