- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
20 grudnia 2019, 18:47
Jak co roku w Wigilię spotykamy się w naszej rodzinie w dużym gronie. Zlatuje się również rodzina spoza kraju. Dotychczas w swoim gronie mieliśmy jednego weganina, teraz jest już trójka która będzie na Wigilii. Chciałabym, żeby też mogli zjeść tych kilka wigilijnych potraw w swojej wersji. O ile z pierogami, kutią, kapustą z grzybami, barszczem itp. problemu nie ma bo są czyste o tyle no właśnie, sałatki. Oczywiście będę robiła jarzynową dla wszystkich, śledzika pod pierzynką itp. Z czym (oprócz oleju czy majonezu słonecznikowego który też bardzo lubię i w domu robię) mogę wymieszać wersję dla nich? Jajka z sałatki jarzynowej mogę w ich wersji wyrzucić, śledzika zamienić np. na awokado z bakaliami itd. Czy używacie jeszcze czegoś innego co pasuje do sałatek z gotowanych warzyw?
Edytowany przez przymusowa 20 grudnia 2019, 18:49