- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 listopada 2019, 10:24
W przepisie na chlebek bananowy mam uzyc 2 szkl platkow osianych i pozniej je zblendowac. Wolalabym zeby moj chleb miał gładką kosystencje i chciałabybm uzyc mąki owsianej zamiast tego, ale zastanawiam sie ile w takim razie powinnam uzyc maki czy tyle samo, 2 szkl?
28 listopada 2019, 11:10
Mąki będzie mniej. Zrób tak jak radzi Sylnova. Albo sprawdź na ilewazy
28 listopada 2019, 13:34
jak zmielisz płatki owsiane to mączka ci sie z tego zrobi przecież
Moj blender nie do konca daje sobie rade z mieleniem platkow, jest prawie, że mąka ale nie jest aksamitna.
28 listopada 2019, 20:32
Ja robiłam chleb z całych płatków, tylko namoczone, miał naprawdę bardzo fajną konsystencję....warto najpierw zrobić oryginalny przepis,a ew. dopiero potem zmieniać 😉