Temat: Bita śmietana

Czy może ktoś mi polecić z jakiejś firmy Śmietankę 30% która dobrze i sztywno się ubija?  

Z mojego doświadczenia- te z firmy Łaciate nigdy nie chcą się ubić i zostają za rzadkie. Najlepsze były te z biedry Mleczna Dolina ale jakiś czas temu się zepsuły i ile razy nie kupię, również nie chcą się ubić jak trzeba.

Najlepiej ubije się 36%,marka bz

Pasek wagi

dla mnie bez znaczenia, byleby baaaaardzo zimna byla

Najlepsze są z małych okręgowych spółdzielni mleczarskich, nie z koncernów, najlepiej jeszcze bez żadnych dodatków, zagęstników.

awokdas napisał(a):

dla mnie bez znaczenia, byleby baaaaardzo zimna byla

Zawsze robię schłodzoną i w chłodnej misce ale tak jak mówię, te z biedry były super, teraz już nie.

Najwazniejsze, zeby byla zimna. Wszystkie dobrze sie ubija :)

Pasek wagi

Veggiefruit napisał(a):

Najwazniejsze, zeby byla zimna. Wszystkie dobrze sie ubija :)

Gdyby tak było to bym nie pytała. Znam "zasady" ubijania śmietany i zawsze ubijały się dobrze te które kupowałam. Teraz producenci przekłamują dlatego pytam czy ktoś ma sprawdzwoną kremówkę która się ubija na sztywno

mi też łaciata się ubijała bez problemu. chyba nie miałam do czynienia ze śmietanką, która nie dałaby mi się ubić:P 

30% z Lidla jest ok, choć ostatnio ubijałam MD i nie było problemów.

śmietanka łowicka 36%, tą zawsze kupuję

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.