- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
8 lipca 2019, 14:12
Czy może ktoś mi polecić z jakiejś firmy Śmietankę 30% która dobrze i sztywno się ubija?
Z mojego doświadczenia- te z firmy Łaciate nigdy nie chcą się ubić i zostają za rzadkie. Najlepsze były te z biedry Mleczna Dolina ale jakiś czas temu się zepsuły i ile razy nie kupię, również nie chcą się ubić jak trzeba.
8 lipca 2019, 14:23
dla mnie bez znaczenia, byleby baaaaardzo zimna byla
8 lipca 2019, 14:39
Najlepsze są z małych okręgowych spółdzielni mleczarskich, nie z koncernów, najlepiej jeszcze bez żadnych dodatków, zagęstników.
8 lipca 2019, 14:48
dla mnie bez znaczenia, byleby baaaaardzo zimna byla
Zawsze robię schłodzoną i w chłodnej misce ale tak jak mówię, te z biedry były super, teraz już nie.
8 lipca 2019, 14:57
Najwazniejsze, zeby byla zimna. Wszystkie dobrze sie ubija :)
Gdyby tak było to bym nie pytała. Znam "zasady" ubijania śmietany i zawsze ubijały się dobrze te które kupowałam. Teraz producenci przekłamują dlatego pytam czy ktoś ma sprawdzwoną kremówkę która się ubija na sztywno
8 lipca 2019, 15:59
mi też łaciata się ubijała bez problemu. chyba nie miałam do czynienia ze śmietanką, która nie dałaby mi się ubić:P
8 lipca 2019, 16:22
30% z Lidla jest ok, choć ostatnio ubijałam MD i nie było problemów.