Temat: jak to się waży?

mam takie pytanie odnośnie ważenia różnych owoców. Jak ważycie np. arbuza? albo pomarańcze, melona itd? ze skórką czy bez? Bo ja juz sama nie wiem... Taka skórka od arbuza to ciężka jest, a jak ja jestem na diecie 1200 (na razie heh) to każda kaloria się dla mnie liczy. Tak więc jeśli np. melon ma 36kcal na 100g to mam go sobie odmieżyć z całą tą skórą czy sam miąższ?
Zawsze wazylam wszystko po obraniu ;;))
Pasek wagi
nie popadam w paranoję, ale jak pisałam wyzej na arbuzie jest duża różnica, wiadomo, że wole zjeść więcej miąższu niż sobie policzyć za  skórę, której i tak nie jem.  Węglowodany, tłuszcze, białko itd. wszystko liczę dokładnie. Poprostu nurtowało mnie to pytanie, więc zapytałam. Dzięki.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.