- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
2 marca 2019, 13:54
Jest to produkt przetworzony, nie ma żadnych wartości odżywczych to cukier w czystej postaci, przyczynia się do powstawania próchnicy, jest uzależniający. Mało? Czy jest zły? Wiele rzeczy jest złych trzeba znać jednak umiar.
2 marca 2019, 14:33
Wolę cukier niż stewie, ksylitole i inne takie wynalzaki, które są paskudne w smaku. Wiadomo wszystko z umiarem. Np. nie słodzę żadnych napoi, nie piekę ciast, nie robię deserów z cukrem.
2 marca 2019, 14:39
powoduje glikacje białek czyli starzejesz się szybciej, elastyna i kolagen szwankują, dodatkowo do trawienia cukru idzie sporo witamin z grupy b więc traci na tym cały organizm czyli brzydsze włosy, skóra, problemy z emocjami, rozregulowuje w nadmiarze gospodarkę cukrową, poza tym rak żywi się cukrem podobno ;) to tak bardzo ogólnie i pobieżnie. smacznego.
2 marca 2019, 17:26
ponieważ powoduje próchnicę i ogromny wyrzut insuliny, a inne "cukry" np. ksylitol nie powodują
2 marca 2019, 18:11
Tak jest baaardzo szkodliwy, między innymi przyczynia się do otyłości, wbrew pozorom tuczy bardziej niż tłuste potrawy. Znam kilka osób które tylko rezygnując z białego cukru zastępując różnymi zamiennikami sporo schudły i poprawił się ich stan zdrowia. Ja zamieniłam cukier na ksylitol 2 tygodnie temu a już czuję różnice w samopoczuciu