7 kwietnia 2011, 20:57
Chcialam sie ogolnie szczerze mowiac zapytac, w jaki sposob najlepiej gotowac warzywa? tak zeby nie stracily witamin? Slyszalam ze dobrze jest je gotowac na parze..lub w mikrofalowce? jakies przemyslenia na temat 'podgrzewania' mrozonych wazyw w mikrofalowce? X
Edytowany przez VeggiePat 7 kwietnia 2011, 20:58
7 kwietnia 2011, 20:58
Z parowara są super. Smakują bosko i nie tracą witamin
- Dołączył: 2011-04-03
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1624
7 kwietnia 2011, 21:05
Polecam worki do gotowania na parze w mikrofali. Szybko i smacznie
- Dołączył: 2011-03-12
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 287
7 kwietnia 2011, 21:05
jak nie masz parowara, to zmocz je - umyj - nie osuszaj, wrzuć na talerz i szczelnie przykryj jakąś miska, tak, zeby nie wydobywało się nic spod niej - zaparuje Ci to w środku..
7 kwietnia 2011, 21:07
WRZUC do miski owiń folia spozywcza i wsadz do mikrofali
7 kwietnia 2011, 21:11
Mam parowiec! Tak tylko zapytalam, bo wkoncu o wiele szybciej byloby mi je poprostu wrzucic do mikrofalowki i podgrzac ale wyglada na to ze bede je gotowac na parze! Dzieki! X
- Dołączył: 2010-09-04
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 242
7 kwietnia 2011, 21:19
kochana ja używam parownika od mojego małego synka jemu też w nim gotuje. Polecam pyszne warzywka i nie traca na wartości :)
7 kwietnia 2011, 21:45
warzywka z parowaru maja super aromat, w mikrofali nigdy nie robiłam
7 kwietnia 2011, 21:57
Tak wiem, kiedys zawsze robilam z parowaru! X
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
7 kwietnia 2011, 22:39
Generalnie nic z mikrofali nei jest zbyt zdrowe a to dlatego ze wytwarza sie akrylamid (rakotworczy) tak jak podczas smazenia czy pieczenia- pod tym wzgledem to tylko gotowanie i parowanie jest bezpieczne.