- Dołączył: 2011-03-01
- Miasto: Węgorzewo
- Liczba postów: 764
4 kwietnia 2011, 09:41
Jako, że zbliża się Wielkanoc, chciałabym zrobić jakieś fajne lekkie dania. Pomyślałam o jajkach faszerowanych... Macie jakieś smaczne, ciekawe, nieskomplikowane pomysły na nie?
4 kwietnia 2011, 11:45
Gratuluję silnej woli :D
co do jajców to moi znajomi na Wielkanoc robią tak : z jajek na twardo robią taką jakby pastę to wygląda jak jajecznica :P tzn tylko je widelcem tak ugniatają :) dodają do tego szczypiorek , Biorą plasterek szynki, kładą ten farsz i zawijają w taki rulonik zwykły, jak zrazik :) i zawiązują to szczypiorkiem na środku ,żeby ta wędlinka się nie rozwinęła :) szybka obojętnie jaka, taką jaką się lubi, pychota ! :) robi się to dosłownie 5 min a niebo w gębie :) i nie ma żadnego sosu, majonezu więc i kalorii ma nie wiele :) ale oczywiście można sobie na tego"zrazika"położyć jakiś sos :) Na pewno tez na te święta zrobię bo to niebo w gębie
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
4 kwietnia 2011, 15:06
białka faszeruję:
- żółtka z tuńczykiem + chrzan
- żółtka + groszek i odrobina jogurtu/serka homo + pieprz
- żółtka z szynką, jogurtem i pieprzem + szczypiorek
uwielbiam też szynkę nadziewana jajkami, szynkę napełniam (nie majonezem) a masa z jogurtu greckiego i chrzanu z pieprzem + szczypior, na to wkładam jajka gotowane i zalewam żelatyną.
![]()
albo takie same dodatki,ale do jogurtu dodaję żelatynę a jajka kroję na drobną kosteczkę
![]()