- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
3 września 2018, 07:17
Co sadzicie o zupach na kurczaku ( udka, skrzydełka itd. ) gotowanych normalnie ze skórą np. Rosół czy po dodaniu koncentratu pomidorowej
3 września 2018, 07:27
Wydaje mi się ze zupa z miesem to zawsze dobry pomysl byle by nie zaciągnięta mąką(ale tego to już chyba dzi nikt nie robi) Ja przed wczoraj ugotowałam gar zupy gulaszowej na wołowinie.Sycaca a kalorii nie wiele
3 września 2018, 07:38
Wydaje mi się ze zupa z miesem to zawsze dobry pomysl byle by nie zaciągnięta mąką(ale tego to już chyba dzi nikt nie robi) Ja przed wczoraj ugotowałam gar zupy gulaszowej na wołowinie.Sycaca a kalorii nie wiele
Zupa z duza zawartoscia miesa ma nie wiele kcal?
3 września 2018, 07:58
Jak jest w miarę chłodno to często robię zupy właśnie na kuraku gotowane. Staram się od razu robić duży gar, aby było na kilka dni. Ale i tak na taki gar idzie mi max dwa udka z kuraka, więc to znowu nie jest tak dużo jak na obiad dla dwóch osób na 3-4 dni. Dobry, smaczny, niskokaloryczny obiad.
3 września 2018, 08:07
ja akurat nie przepadam za zupami warzywnymi gotowanymi na wywarze miesnym, bo mi to psuje smak warzyw, rosołu i pomidorowej w takim stylu nie lubię, ale to jest przecież standard polskiej kuchni. Zupy ogólnie sa bardzo ok i pare dni postoja.
3 września 2018, 08:30
Ja gotuje w wolnowarze rosol na kurze i piersiz kaczki no i potem mam bulion na inne zupy.
3 września 2018, 08:33
ja nie lubię na mięsie ze skórą, często robię na piersi z kurczaka, jest tak delikatnie mięsna
3 września 2018, 09:11
ja robie na udkach lub skrzydelkach zupy, a rosol na wolowinie.
3 września 2018, 10:51
wolę na indyku