Temat: Zupy

Co sadzicie o zupach na kurczaku ( udka,  skrzydełka itd. ) gotowanych normalnie ze skórą np. Rosół czy po dodaniu koncentratu pomidorowej

Wydaje mi się ze zupa z miesem to zawsze dobry pomysl byle by nie zaciągnięta mąką(ale tego to już chyba dzi nikt nie robi) Ja przed wczoraj ugotowałam gar zupy gulaszowej na wołowinie.Sycaca a kalorii nie wiele

Pasek wagi

Agnezia5 napisał(a):

Wydaje mi się ze zupa z miesem to zawsze dobry pomysl byle by nie zaciągnięta mąką(ale tego to już chyba dzi nikt nie robi) Ja przed wczoraj ugotowałam gar zupy gulaszowej na wołowinie.Sycaca a kalorii nie wiele

Zupa z duza zawartoscia miesa ma nie wiele kcal? 

Jak jest w miarę chłodno to często robię zupy właśnie na kuraku gotowane. Staram się od razu robić duży gar, aby było na kilka dni. Ale i tak na taki gar idzie mi max dwa udka z kuraka, więc to znowu nie jest tak dużo jak na obiad dla dwóch osób na 3-4 dni. Dobry, smaczny, niskokaloryczny obiad.

ja akurat nie przepadam za zupami warzywnymi gotowanymi na wywarze miesnym, bo mi to psuje smak warzyw, rosołu i pomidorowej w takim stylu nie lubię, ale to jest przecież standard polskiej kuchni. Zupy ogólnie sa bardzo ok i pare dni postoja. 

Ja gotuje w wolnowarze rosol na kurze i piersiz kaczki no i potem mam bulion na inne zupy. 

ja nie lubię na mięsie ze skórą, często robię na piersi z kurczaka, jest tak delikatnie mięsna

Pasek wagi

ja robie na udkach lub skrzydelkach zupy, a rosol na wolowinie. 

wolę na indyku

A jak inaczej zrobic rosol czy inna zupe bez miesa? Na samych warzywach to woda zagotowana z jarzynami przeciez. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.