- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
27 sierpnia 2017, 15:49
Jecie, unikacie? Niby za nimi nie jestem. Jednak odkąd nie mogę jeść glutenu czasami pojawiają się u mnie w diecie.
27 sierpnia 2017, 15:58
Jesteś weganką i nie jesz glutenu... hmm
Nie no - żartuję :P Nie jem, nie smakują mi.
27 sierpnia 2017, 16:09
Maja lepszy sklad niz nie jeden zwykly chleb. Jednak sa bardzo niskokaloryczne, wiec trzeba uwazac i nadrabiac skladnikami.
27 sierpnia 2017, 16:26
Jako zamiennik chleba są do niczego.
Jako dodatek do czegoś wartościowego... np. wafle ryżowe z masłem orzechowym spoko.
Edytowany przez roogirl 27 sierpnia 2017, 16:26
27 sierpnia 2017, 17:00
Jeżeli chciałaś zażartować to już trochę takie nie na czasie. ;) Weganizm kwestia wyboru, gluten kwestie zdrowotne przede wszystkim.
27 sierpnia 2017, 17:01
Patrząc na składy chleba to jeden gorszy od drugiego i pal licho czy z glutenem czy bez.
27 sierpnia 2017, 17:20
Są okey, ale w większych ilościach dość kaloryczne więc staram się nie przesadzić. Szczególnie dlatego, że nie jestem w stanie się nimi najść :)
27 sierpnia 2017, 17:43
ja czasami jadam, ale ogólnie nie smakują mi. Mam w domu na wypadek, gdyby zabrakło pieczywa.
27 sierpnia 2017, 17:52
Wafle ryżowe mają wysokie IG więc raczej ograniczam, chociaż uwielbiam z masłem orzechowym :). Chrupkie pieczywo kupuje jak się skończy, czyli co jakieś 1.5 miesiąca. Wolę już zjeść bez niż z chrupkim. Ostatnio polubiłam chrupaki...Jak mam ochotę na chipsy, to zjem kilka tych razowo-kukurydzianych chrupaków.