- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
30 grudnia 2018, 13:50
cześć! Dziewczyny jak oceniacie dietę Vitalii ? Miałam dzisiaj do przygotowania wietnamskie naleśniki, po raz kolejny przepis który nie wyszedł. ... Czy ktoś kontroluje te przepisy? Jeśli z surowego ryżu i wody mają wyjść naleśniki to coś tutaj chyba nie gra. Skoro płacę za coś (nie małe w porównaniu do innych serwisów) pieniądze, to wymagam sprawdzonego przepisu przez dietetyka, a nie innego użytkownika vitalii ... Odechciewa się tej ich śmiesznej diety.
Edytowany przez Natzdw 30 grudnia 2018, 13:57
3 stycznia 2019, 14:27
Pierwsza kwestia jest taka, że ryż nie chce się zblendować i pozostają grudki. Druga natomiast, że nie ma żadnego składnika "łączącego" masę, co by się nie rozpadała podczas smażenia.
Żadnej dodatkowy składnik "łączacy" nie jest potrzebny. Tortille robisz z mąki I wody. Tutaj samodzielnie robisz przemiał blendujac składniki, bez przesiewania więc jest teoretycznie pełnoziarniste ;) U Ciebie na zdjęciu masa wydaje się bardzo gęsta a w przepisie ma być rzadka, wodnista.
Mąka ryżowa, gryczana, jaglana, owsiana, z amarantusu itp są dostępne I łatwe w użyciu. Też się kiedyś dziwiłam że każą mi np mieli płatki owsiane czy kaszę jaglana. Teraz mi to nie przeszkadza a oszczędza ciut miejsca w szafce bo płatki I kasze roznego rodzaju używam do innych posiłków, nie musze miec dodatkowych 10 pojemników, a mam nieco większą różnorodność konsystencji posilkow ;)
Edytowany przez Deadrethh 3 stycznia 2019, 15:08