1 marca 2011, 21:03
Witam!
Czy ktoś was stosował tą dietę jakie były efekty??Ja zamierzam ją trochę zmienić aby była bardziej wartościowa
śniadanie: bułka z dynią lub zupa
przekąska: owoc i jakieś warzywo
obiad: zupa kapuściana+ 3-4 plasterki gotowanej piersi z kurczaka
przekąska:mały naturalny jogurt
kolacja: zupa lub mała kanapka
Zupę robiła bym jak moja mama robi, bo jest najsmaczniejsza i mało kaloryczna:)
Czy uda mi się coś zrzucić w ciągu miesiąca 5 kg(mam zamiar dużo ćwiczyć)??
Czy zmieszczę się 1200 kcal??
- Dołączył: 2011-02-07
- Miasto:
- Liczba postów: 374
1 marca 2011, 21:07
a Twoja mama byłą na tej diecie???
daj przepis
ja myśle ze spokojnie schudnieszz 5 kg ale Twój jadłospis wyglada mi na 1000kcal-chociaz moze sie myle
od kiedy zaczynasz??
- Dołączył: 2011-02-07
- Miasto:
- Liczba postów: 374
1 marca 2011, 21:08
słyszałam ze jedni po niej tyja drudzy nie i tak wkólko ale mi sie wydaje ze ten co wprowadza dodatkowe kcal co tydzien i sie bedzie pilnował to nie bedzie efektu jojo
1 marca 2011, 21:11
Mama nie była, ale często gotuje tą zupę i jest lekko strawna
Kapustę wraz z cebulą przysmaża na maśle(trochę tego masła), zalewa wodą dodaje marchew, pietruszkę, selera, troszkę ziemniaków, przyprawia i jest pycha:)
1 marca 2011, 21:12
A jeszcze przecier pomidorowy :)
- Dołączył: 2011-02-07
- Miasto:
- Liczba postów: 374
1 marca 2011, 21:13
ja uwielbiam kapuste-młoda i kiszona i ja robiłąm tylko na wodzie wszystkie warzywa wymieszałam i dodałam tylko chili i przyprawy bazylie oregano itp ale szybko mi sie nudziła i konczyłam na 1 dniu:-)))
1 marca 2011, 21:19
Więc może zamieniać na inną zupę dużo jest w internecie dietetycznych zup ja polecam:cebulową, pomidorową,ogórkową, zalewajkę, biały czerwony ukraiński barszcz, chudy rosołek na piersi itp
1 marca 2011, 21:26
A tu znalazłam przepis na dobrą i tanią zupę:
Lekka kuchnia z białą kapustą i mnóstwem warzyw. Rozgrzewa w zimowe popołudnia i daje nam wzmacniającą porcję witamin.
Zupy to idealne potrawy podczas diet odchudzających, bowiem oparte są na wodzie, dzięki czemu po zjedzeniu odczuwamy sytość a dzięki dodatkom, możemy dostarczyć organizmowiodpowiednich substancji odżywczych. Niemniej jednak pamiętajmy, że zasadą przyrządzania lekkich zup jest unikanie wysokokalorycznych dodatków takich jak: śmietana, mąką, tłuste mięsa.
Dziś proponujemy zupę z białej kapusty, która jest skarbnicą składników odżywczych. Znajdziemy w niej sporo witaminy C, z grupy B, prowitaminę A, PP, K oraz sole potasu, wapnia, fosforu.
Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:
- poszatkowana biała kapusta
- 2 marchewki
- łodyga selera naciowego
- 2 czerwone cebule
- duży ząbek czosnku
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- liście laurowe, ziele angielskie
- papryka w proszku
- sól, vegeta
- koncentrat pomidorowy
Sposob przygotowania:
Do dużego garnka włożyć kapustę, pokrojone warzywa: marchewkę, łodygi selera, cebulę i czosnek. Dodać listki i ziele oraz łyżkę soli. Zalać wrzątkiem, tak by wody było jeszcze raz tyle co warzyw. Zagotować. Po ok. 30 minutach dodać posiekaną natkę i koperek. Doprawić sosem sojowym, vegetą, papryką w proszku i koncentratem.
- Dołączył: 2008-01-04
- Miasto: Wieden
- Liczba postów: 52
2 marca 2011, 13:02
Witam
Ja zaczelam wlasnie od dzis diete kapusciana tzw prezydencka i fajnie ze wasze wpisy znalazlam bo potem sobie przejde na podana dietke bedzie wiecej kalorii tyle ze bez miesa