- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 lutego 2011, 11:02
11 lutego 2011, 11:40
Przepis na zupę kapuścianą:
- główka kapusty,
- 6 cebul, najlepiej ze szczypiorem,
- 2 zielone papryki,
- 6-12 pomidorów, lub 2 puszki pomidorów,
- pęczek selera naciowego,
- przyprawy: pieprz, pietruszka, curry, koper, oraz według uznania np bazylia, czosnek, estragon.
Pokrojone wszystkie warzywa (pomidory obrać ze skórki) wrzucić do garnka i zalać gotowaną wodą. Gotować, aż jarzyny będą miękkie. UWAGA: nie można zupy solić, nie można dodawać żadnych tłuszczy, ani bulionów. Taka porcja zupy wystarcza na około tydzień.
11 lutego 2011, 11:41
11 lutego 2011, 11:57