Temat: 21.03.2011r Dukan wiosenny start ! zapraszam

Zapraszam do wspólnego Dukania ;-)))
 
nie moglam sie zmobilizowac do diety ale jak bedzie nas wiecej to bedzie łatwiej wiec zapraszam wszystkich chetnych .
ja zaczynam diete po raz kolejny cos juz o niej wiem ale chetnie sie dowiem wiecej wiec dzielmy sie wszystkim BUZIAKI

a ciacho juz przesylam ;d;d;d
a ha jabluszko i taki chwyt jesli masz ochote na nalesniki kakaowe cudenko!!!!!!!!!! wszystko robisz tak jak podalam Ci co do nalesnika tylko na szkalnke mleka dodajesz 1 lyzke kakao i kilka tabletek slodzika tak zeby bylo slodkie chyba ze nie lubisz slodkie to wszystko razem mieszasz a na koniec dodajesz odrobine aromatu do ciasta ja dlam smietankowy i niebo w gebie!!!!!!! az sama nie wierzylam ze takie cudo wymyslilam zajadalam sie na maksa do tego moza waziasc w srodku jakims serkiem posmarowac wiadomo ze wiaze sie to z kcal ale co tam obiadek mozna sobie zafundowac kcaloryczny :D:D:D ale mowie pycha !!!!!!!!!!!

a teraz dziewczyny trzymajcie bo dech w piersiach zapiera !!!!!!!!!!! na pewno zrobie to ciasto jako pierwsze i to bedzie zapewne na swieta :D:D

Ø       Kopiec kreta<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Składniki (na małą tortownicę ):

  • 6 łyżek otrąb
  • 2 łyżki maizeny
  • 3 łyżki kakao
  • 10 łyżek wody
  • 5-6 łyżek słodziku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 2 łyżki sera wielokrotnie mielonego
  • 4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 śmietan-fixy (opcjonalnie)
  • zapach waniliowy lub laska wanilii

Do garnka wlać wodę i wsypać kakao. Ciągle mieszając - zagotować. Zdjąć z gazu i wsypać słodzik (ok 3 łyżek). Dokładnie wymieszać. Lekko ostudzić.

Do miski wsypać otręby, maizenę, słodzik, proszek i żółtko. Wymieszać. Dodać rozpuszczone kakao. Białko ubić na sztywno i dodać do masy. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Piekarnik nagrzać do 180*C i piec ciasto 25 minut (do suchości patyczka).

Ciasto wyjąć z formy i lekko ostudzić. Wyciąć środek ciasta, zostawiając spód i brzegi o szerokości ok 1 cm.

Ser połączyć z serkiem homogenizowanym, dodać słodzik, zapach/wydłubane ziarenka z laski wanilii, śmietan-fixy i ubijać na wysokich obrotach ok 5-10minut.

Żelatynę rozpuścić w wodzie i lekko tężejącą dodać do masy. Dodać połowę okruchów z ciasta i dokładnie wymieszać.

Wsadzić do lodówki.

Lekko tężejącą masę wyłożyć na ciasto formując kopiec. Obłożyć pozostałymi okruchami.

Wsadzić do lodówki na min 4-5h (najlepiej na całą noc).

Tagi: faza naprzemienna P+PW

 

a teraz dziewczyny trzymajcie bo dech w piersiach zapiera !!!!!!!!!!! na pewno zrobie to ciasto jako pierwsze i to bedzie zapewne na swieta :D:D

Ø       Kopiec kreta<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Składniki (na małą tortownicę ):

  • 6 łyżek otrąb
  • 2 łyżki maizeny
  • 3 łyżki kakao
  • 10 łyżek wody
  • 5-6 łyżek słodziku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 2 łyżki sera wielokrotnie mielonego
  • 4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 śmietan-fixy (opcjonalnie)
  • zapach waniliowy lub laska wanilii

Do garnka wlać wodę i wsypać kakao. Ciągle mieszając - zagotować. Zdjąć z gazu i wsypać słodzik (ok 3 łyżek). Dokładnie wymieszać. Lekko ostudzić.

Do miski wsypać otręby, maizenę, słodzik, proszek i żółtko. Wymieszać. Dodać rozpuszczone kakao. Białko ubić na sztywno i dodać do masy. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Piekarnik nagrzać do 180*C i piec ciasto 25 minut (do suchości patyczka).

Ciasto wyjąć z formy i lekko ostudzić. Wyciąć środek ciasta, zostawiając spód i brzegi o szerokości ok 1 cm.

Ser połączyć z serkiem homogenizowanym, dodać słodzik, zapach/wydłubane ziarenka z laski wanilii, śmietan-fixy i ubijać na wysokich obrotach ok 5-10minut.

Żelatynę rozpuścić w wodzie i lekko tężejącą dodać do masy. Dodać połowę okruchów z ciasta i dokładnie wymieszać.

Wsadzić do lodówki.

Lekko tężejącą masę wyłożyć na ciasto formując kopiec. Obłożyć pozostałymi okruchami.

Wsadzić do lodówki na min 4-5h (najlepiej na całą noc).

Tagi: faza naprzemienna P+PW

 

a dodajesz otreby mielone?? bo ja wlasnie nie:( i moze dlatego nie wyszlo
tez mam ta stronke z ktorej dajesz przepisy:) ja planuje pizze  zrobic- wyglada pysznie:)

kurcze nie wiem dlaczego nie ma obrazka

;/

 

kurcze nie wiem dlaczego nie ma obrazka

;/

 <?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />

wlasnie ja dalam niezmielona, wczesniej jak mialam otreby mielone to wychodzilo tak samo..... tazke sama nie wiem dlaczego Ci nie wyszlo;/

moja siostra zrobila ta pizze i mowila ze nic szczegolnego...poki co jedyne rzeczy ktore mam w miare wyprobowane z tej stronki to krazki tunczykowe ktroe sa przepyszne....plaCUSZKI SEROWE rowniez sa pyszne tylko janiestety dalam luzny jogurt i wyszla papaka ktora nie chciala mi sie skleic nastepnym razem dam serek homogenizowany i mysle ze wyjda git:P

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.