- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
21 marca 2011, 17:18
24 marca 2011, 20:15
24 marca 2011, 20:18
24 marca 2011, 20:19
a teraz dziewczyny trzymajcie bo dech w piersiach zapiera !!!!!!!!!!! na pewno zrobie to ciasto jako pierwsze i to bedzie zapewne na swieta :D:D
Ø Kopiec kreta<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Składniki (na małą tortownicę ):
Do garnka wlać wodę i wsypać kakao. Ciągle mieszając - zagotować. Zdjąć z gazu i wsypać słodzik (ok 3 łyżek). Dokładnie wymieszać. Lekko ostudzić.
Do miski wsypać otręby, maizenę, słodzik, proszek i żółtko. Wymieszać. Dodać rozpuszczone kakao. Białko ubić na sztywno i dodać do masy. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180*C i piec ciasto 25 minut (do suchości patyczka).
Ciasto wyjąć z formy i lekko ostudzić. Wyciąć środek ciasta, zostawiając spód i brzegi o szerokości ok 1 cm.
Ser połączyć z serkiem homogenizowanym, dodać słodzik, zapach/wydłubane ziarenka z laski wanilii, śmietan-fixy i ubijać na wysokich obrotach ok 5-10minut.
Żelatynę rozpuścić w wodzie i lekko tężejącą dodać do masy. Dodać połowę okruchów z ciasta i dokładnie wymieszać.
Wsadzić do lodówki.
Lekko tężejącą masę wyłożyć na ciasto formując kopiec. Obłożyć pozostałymi okruchami.
Wsadzić do lodówki na min 4-5h (najlepiej na całą noc).
Tagi: faza naprzemienna P+PW
24 marca 2011, 20:19
a teraz dziewczyny trzymajcie bo dech w piersiach zapiera !!!!!!!!!!! na pewno zrobie to ciasto jako pierwsze i to bedzie zapewne na swieta :D:D
Ø Kopiec kreta<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Składniki (na małą tortownicę ):
Do garnka wlać wodę i wsypać kakao. Ciągle mieszając - zagotować. Zdjąć z gazu i wsypać słodzik (ok 3 łyżek). Dokładnie wymieszać. Lekko ostudzić.
Do miski wsypać otręby, maizenę, słodzik, proszek i żółtko. Wymieszać. Dodać rozpuszczone kakao. Białko ubić na sztywno i dodać do masy. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180*C i piec ciasto 25 minut (do suchości patyczka).
Ciasto wyjąć z formy i lekko ostudzić. Wyciąć środek ciasta, zostawiając spód i brzegi o szerokości ok 1 cm.
Ser połączyć z serkiem homogenizowanym, dodać słodzik, zapach/wydłubane ziarenka z laski wanilii, śmietan-fixy i ubijać na wysokich obrotach ok 5-10minut.
Żelatynę rozpuścić w wodzie i lekko tężejącą dodać do masy. Dodać połowę okruchów z ciasta i dokładnie wymieszać.
Wsadzić do lodówki.
Lekko tężejącą masę wyłożyć na ciasto formując kopiec. Obłożyć pozostałymi okruchami.
Wsadzić do lodówki na min 4-5h (najlepiej na całą noc).
Tagi: faza naprzemienna P+PW
24 marca 2011, 20:22
24 marca 2011, 20:23
kurcze nie wiem dlaczego nie ma obrazka
;/
24 marca 2011, 20:24
kurcze nie wiem dlaczego nie ma obrazka
;/
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />
24 marca 2011, 20:25
wlasnie ja dalam niezmielona, wczesniej jak mialam otreby mielone to wychodzilo tak samo..... tazke sama nie wiem dlaczego Ci nie wyszlo;/
24 marca 2011, 20:27