- Dołączył: 2009-02-14
- Miasto: Myślenice
- Liczba postów: 316
10 lutego 2011, 21:57
Dziękuję Ci bardzo za wiadomość, bo jakoś nie miałam okazji trafić na tę stronkę a rzeczywiście przydatna:))
- Dołączył: 2011-02-07
- Miasto: Zielona Góra
- Liczba postów: 130
10 lutego 2011, 22:49
polecam pizze dukana :) super zapycha ja od 14 do nastepnego dnia nic po niej nie ruszylam taka bylam opchana :D
- Dołączył: 2011-01-25
- Miasto: Konstantynów Łódzki
- Liczba postów: 44
11 lutego 2011, 08:27
Na pewno spróbuję tej pizzy. Wczoraj zrobiłam ciasto " sernik przekładany " dobry jest ale tylko tak dla nas dukanowców. Inni tym raczej sie nie bedą zajadać
- Dołączył: 2011-01-25
- Miasto: Konstantynów Łódzki
- Liczba postów: 44
11 lutego 2011, 08:36
Jak macie jakies fajne przepisy to piszcie prosze.
- Dołączył: 2011-01-25
- Miasto: Konstantynów Łódzki
- Liczba postów: 44
15 lutego 2011, 08:58
Witam. Wczoraj na walentynki zrobiłam sernik na zimno dukanowski - pyszny i ciasteczka czekoladowe tez są super.
Ugotowałam tez bigos ale to dzisiaj bede go próbowała wygląda przepysznie.
Polecam i smacznego
- Dołączył: 2010-07-13
- Miasto: Tomaszów Lubelski
- Liczba postów: 3631
17 lutego 2011, 09:04
LENIWE KLUSKI
-ok. 500g serka
homogenizowanego
-6 kopiastych łyżek mąki kukurydzianej
-2 jaja
-sól
-słodzik i kakao odtłuszczone
Wymieszać serek z mąką i jajkami. Nabierać łyżką niewielkie kluseczki i wrzucać
a osolony wrzątek, kiedy woda ponownie zawrze zamieszać i pogotować jeszcze ok.
2-3 min., odcedzić. Podawać posypane słodzikiem i kakao.
- Dołączył: 2010-07-13
- Miasto: Tomaszów Lubelski
- Liczba postów: 3631
17 lutego 2011, 09:06
LODY:
-3 KOPIASTE ŁYŻKI SERKA HOMO
-2 ŻÓŁTKA
-3 BIAŁKA
-SŁODZIK
-AROMAT LUB KAWA CZY KAKAO.
Utrzeć żółtka z serkiem i słodzikiem,dodać aromat wg uznania,ubić
pianę,wszystko wymieszać,włożyć do miseczek i do zamrażarki.
- Dołączył: 2010-07-13
- Miasto: Tomaszów Lubelski
- Liczba postów: 3631
17 lutego 2011, 09:07
Mielonka drobiowa ze słoika:
1kg mięska z kurczaka lub indyka (najlepiej zmielić samemu bo wiemy co jemy)
mozna też gotowe mielone z indyka ja polecam "Indykpol" ma obniżoną
zawartość tłuszczu,przyprawy jakie lubisz
1/4 szklanki wody
4 łyżeczki żelatyny
Mięsko mieszamy z przyprawami,wkładamy do słoiczków nie do pełna(po drzemie
np.) żelatyne rozpuszczamy w wodzie 1/4 szkalnki i zalewamy tym mięsko nie
dużo, zakecamy słoiki i wkładamy do wody i gotujemy 3 godzinki (ja gotowałam 2
i było ok, zalezy do jak duzych słoików włozysz). Wystudzić i do lodówki zeby
się zcieło.
Potem wyciągnąć ze sloika i gotowa mielonka z galaretką :)