Temat: kto sie pochorowal po dukanie?

dziewczyny czy ktoras z was pochorowala sie po stosowaniu diety dukana, tzn czy przestaly jej dzialac nerki lub zdiagnozowano miazdzyce czy inna jakas chorobe (nie chodzi mi oczywiscie o oslabienie bo na kzdej dicie jest na poczatku slabo jesli wczesniej jadlo sie duzo kalori)
Pasek wagi
Ja postanowiłam spróbować Dukana mimo problemów z nerkami (kamica), bardzo szybko przerwałam (ok. 7 dni), ale i tak pożałowałam - jednak jak są jakieś problemy zdrowotne to ta dieta odpada.
no tak bo juz mialas problemy ale czy ktos kto byl zdrowy pochorowal sie ?
Pasek wagi
tak, ja znam taki przypadek... kobiecie przestały normalnie funkcjonoeac nerki, aż cała spuchła od wody. nie polecam, to głupia dieta..
Ja na początku czułam się dobrze po 5 dniach problemy z wypróżnianiem i to straszne, bezsenność z powodu bólu brzucha i głowy, jakieś kłucie w klatce piersiowej. Po 10 dniach było już strasznie byłam tak blada że znajomi mnie nie poznawali, praktycznie zasypiałam na zajęciach na uczelni, po 2 tygodniach przerwałam dietę bo po mleku czy jogurcie biegłam do toalety żeby zwymiotować. Mdłości bóle brzucha bezsenność i zaparcia utrzymywały się jeszcze jakiś tydzień po zakończeniu diety. A włosy to mi garściami wychodziły. Porażka
ja.
po tygodniu stosowania wykryto bilirubinę w moczu i dwukrotnie przekroczoną normę bakterii. przeciążone nerki i wątroba.
jak ktoś je same serki i jogurty to nie dziwota, a potem pisze, że się po diecie dukana rozchorował.... Trzeba najpierw poczytać, a potem zacząć stosować! Przecież tyle innych różnych rzeczy można jeść.......
Ja całą książkę przeczytałam od deski do deski i jadłam wszystko na co tylko mi mój studencki budżet pozwalał i tak się pochorowałam wiec myślę że tu nie ma reguły każdy organizm jest inny

ja proponuje przez trzy dni jeść białko a  później przejśc na 2/0 czyli 5 dni dieta róznorodna, rozsądna, zdrowa a dwa dni białko:) Myślę że to rozsądna forma Dukana, Pozdrawiam

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.