- Dołączył: 2009-01-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1715
11 stycznia 2011, 13:01
Witam
![]()
Zapraszam do wspólnego odchudzania.
To moje drugie podejście do diety, pierwszy raz zaczęłam dietę stosować w połowie maja, jednak po 1,5 miesiąca poddałam się, nie mogłam sobie odmówić sezonowych owoców....
Teraz jest idealny moment na dietę. Jeśli ktoś ma ochotę się dołączyć proszę, abyście tu, drodzy współodchudzający się pisali swoje dzienne jadłospisy, może to być wskazówką dla tych, którzy nie mają "pomysłu na..."
![]()
Oto moje dotychczasowe jedzonko:
Dzień 1, Faza PŚniadanie: jajecznica z 2 jaj, kawa z mlekiem
II Śniadanie: kanapka z serkiem bieluch i plasterkiem szynki drobiowej (chlebek dukana z mikrofali)
W tym tygodniu odpuszczam sobie ćwiczenia fizyczne, jestem chora i osłabiona, ale od przyszłego tygodnia zaczynam znów chodzić na fitness
- Dołączył: 2009-01-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1715
11 lutego 2011, 16:04
Mmm.... a jak ją zrobiłaś??
- Dołączył: 2011-01-24
- Miasto: Tarnów
- Liczba postów: 218
11 lutego 2011, 17:25
Jest to dokładnie przepis z książki dukana przepisy dla Polaków.... kurczka obsmażyć. pory zalać wrzatkiem z łyżką octu winego na dwie min odcedzic.I kurczaka i pory zalać sosem jajecznym A sos tak 2xbiałko ubić dodać 1x zółtko posiekana małą cebulke 2x łyżki twarożku sol pieprz..piec w 180C 30 min.... Kurczaka obsmazyć lekko ja dodałam do niego przyprawy do kurczaka :) Nie wiem jak innym to smakuje ale ja sama siebie pokonałam najlepsze do tej pory co ugotowałam..... upiekłam
- Dołączył: 2011-01-24
- Miasto: Tarnów
- Liczba postów: 218
11 lutego 2011, 17:29
Oczywiście naczynie żaroodporne..... w moim przypadku takie małe....a porcja jest na dwie osoby
![]()
A kurczak to ta pierś i 2xpory średnie tylko to białe w krążki pokroić takie centymetrowe....na spód porów potem kurczak i na wierzch tez troche porów i zalać
- Dołączył: 2006-02-22
- Miasto: Madryt
- Liczba postów: 985
11 lutego 2011, 18:14
malgos narobilas mi ochoty na to cos, a ze mam pory w dimu wiec chyba zrobie sobie na jutro na obiad
- Dołączył: 2011-01-24
- Miasto: Tarnów
- Liczba postów: 218
11 lutego 2011, 18:23
Lokitu nie wiem jak Tobie się spodoba w smaku ale dla mnie rewelacja
![]()
Na dodatek coraz bardziej odważniejsza jestem w tych kuchennych rewolucjach.... nie dawno omleta nie potrafilam zrobić
- Dołączył: 2009-01-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1715
11 lutego 2011, 22:36
Dukan rozwija kulinarnie i to bardzo! Ja w życiu nie powiedziałabym, że można w mikrofali zrobić takie pyszne ciacho typu "Wulkan czekoladowy", albo smażony biały ser w cieście!!
- Dołączył: 2009-01-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1715
12 lutego 2011, 20:39
Małgoś odsyłam Cię do str. 20, tam się dowiesz o co chodzi
- Dołączył: 2011-01-24
- Miasto: Tarnów
- Liczba postów: 218
13 lutego 2011, 13:14
Ja przez cały czas myslałam że to w piekarniku
![]()
a tym pojemniczkiem może byc naczynie żaroodporne??
- Dołączył: 2009-01-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1715
13 lutego 2011, 14:00
nie, zwyczajny plastikowy ;) ja mam taki do przechowywania żywności ;)