Temat: Przejdzmy razem wszystkie fazy diety protal. Zapraszam:)

Zapraszam wszystkich chętnych, którzy od jutra ( nie od poniedziałku:) ) chcą zacząć dietę proteinową, lub są w jej trakcie. Chciałabym stworzyć tutaj grupę osób, które będą się nawzajem wspierały, motywowały i dzieliły doświadczeniami i podpowiedziami co do danej fazy.



Bardzo proszę aby zapisywały się osoby chętne, które chcą w końcu zrobić coś od początku do końca. I grupa osób tzw.
"atakująca" od jutra działamy ( podajcie swoją wagę początkową i ile chcecie aby trwała wasza I faza), II grupa
" równomiernego rytmu" ( podajcie od kiedy zaczęliście, waszą wagę początkową i obecną i ile już jesteście na II fazie), III grupa " utrwalająca" ( analogicznie do II grupy) i IV grupa " stabilizacyjna" ( podobnie jak grupa II i III). Chętnie podzielę wszystkich zainteresowanych na grupy w ten sposób będziemy śledzić nasze postępy i dzielić się doświadczeniami.

Dzisiaj przypomnę I fazę, być może dzięki temu ktoś zdecyduje się na tą dietkę.

FAZA ATAKU prowadzona za pomocą diety czysto proteinowej pozwala na efektowny start przynoszący niemal tak błyskawiczne rezultaty jak głodówka lub dieta oparta na proteinach w proszku, ale bez ich wad i niebezpieczeństw.

W tym okresie trwającym od jednego do dziesięciu dni można żywić się ośmioma kategoriami produktów wymienionych poniżej. Z tych ośmiu kategorii można wybierać to, na co ma się ochotę, beż żadnych ograniczeń i o każdej porze dnia bądź nocy.

Wolno również te produkty dowolnie ze sobą łączyć. Zasada jest zatem prosta i nie podlega dyskusji: wszystko , co jest wymienione na zamieszczonej poniżej liście jest całkowicie dozwolone, a to, czego na niej nie ma , jest zakazane.

    Zalecane produkty:
  • chude mięso: cielęcina, konina, wołowina z wyjątkiem antrykotu i rozbratla z kością, wszystko na gillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu
  • podroby: wątroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek)
  • wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane
  • owoce morza (skorupiaki i mięczaki)
  • drób oprócz kaczki i bez skóry
  • chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe
  • jaja
  • chude produkty nabiałowe (do 4gram tłuszczu w 100g)
  • półtora litra wody z małą zawartością soli mineralnych
  • środki wspomagające : kawa, herbata, herbatki ziołowe, ocet, zioła, przyprawy, korniszony,cytryna (nie jako napój), sól i musztarda (umiarkowanie)
  • otręby owsiane lub pszenne do 2 łyżek na dobę

W fazie I oraz w fazie II najlepiej nie spożywać więcej niż 2 łyżki stołowe otrąb owsianych dziennie.

  • 1 łyżka - zalecana.
  • 2 łyżki - jeszcze lepsze rezultaty i poprawiają pracę jelit.
  • 3 łyżki - zwiększają skuteczność działania otrąb, ale mają już wartość kaloryczną. Taką dawkę najlepiej spożywać od początku fazy IV.

Produkty, które nie są wymienione na tej liście, są zabronione w fazie kuracji uderzeniowej.





Zapraszam:))



Dołączam się - faza II (obecnie dni białkowe ;)) Do zrzucenia 10 kg (za mną 3) ;))
Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.