Temat: Grupa wsparcia na Dukanie od 13.09.2010!!!

Witam Was! Od 13 września rozpoczynam fazę uderzeniową na diecie Dukana. Mam fajne przepisy, więc myślę, że problemu np. z obiadami nie będę miała. Słyszałam, że dużo osób na tej diecie chudnie. Macie już jakieś doświadczenie z Dukanem? Mam jeszcze takie pytanie. Ćwiczycie/ćwiczyłyście na tej diecie? Czy tylko po prostu jadłyście dozwolone produkty?

Pasek wagi
Dziewczyny mam ochotę na dukanowskie naleśniki. Jak je zrobić.? Może być (2 jajka, 1 łyżka zmielonych otrąb owsianych, 1 łyżka mąki kukurydzianej, pół szklani mleko 0.5%, sól lub słodzik?) jak tak to, ok. Tylko z czym ja je mogę zjeść? czy serki homgenizowane, np. firmy danio są ok? a jak nie na słodko to z czym?
Szczerze mówiąc nie wiem czy można mąkę kukurydzianą, wydaje mi się, że nie... lepiej nie ryzykuj jesli to uderzeniówka. danio też mi się wydaje zabronione, bo mają chyba dużo węglowadonow? sprawdz na opakowaniu. ja sobie niedawno zrobiłam naleśniki i zrobiłam do nich masę z serka homogenizowanego light, jest taki w lidlu, ewentualnie może byc zwykly pomieszany z jogurtem, do tego dodaję łyżke kawy z dwoma słodzikami zalane niewielką iloscia wody, mieszasz i masz krem kawowy do nalesnikow :)

podaję jeszcze przepis na placuszki z gazety Vita:

składniki:2 jajka, 100 g chudego twarogu, 3 łyżki naturalnego serka homo, słodzik, cynamon. Rozgniec twaróg widelcem, dodaj dwie łyżki serka homo, posłodzicdo smaku słodzikiem, wlej roztrzepane jajka, wsyp otreby, wymieszaj, smażbez tluszczu na teflonowej patelni, jedz udekorowane kleksem z serka i opruszone cynamonem :)

mąke kukurydzianą używam zamiast skrobi... której nigdzie nie mogłam kupić :)
aha, rozumiem, tylko wydaje mi się ze skrobia własnie jest dozwolona w stabilizacji... trzebaby gdzies popytac
wiem, że moja koleżanka, też na dukanie, używa też mąki :)

a ja mam dla was fajna stronke z przepisami :

http://dukan.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?3,1

Pasek wagi
Ja dziś robiłam bułeczki Dukanowe z przepisu, na który link wysłałam wcześniej :) Nie jestem zbyt dobra w gotowaniu, a bułeczki robiłam pierwszy raz, więc nie wyszły idealnie ;) Troszkę mi się spody poprzypalały, więc musiałam je poodkrajać :) Ale w smaku są nawet dobre. Z szynką i musztardą zamierzam jutro zjeść na śniadanie :)
Pasek wagi

ja kocham te bułeczki :) Nie wiem czy robimy z tego samego przepisu (ja robie z tego bez twarogu) Kocham je!

Właśnie muszę jutro upiec je :)

A jak wy pieczecie z otrębami zmielonymi? Bo ja porzyczam młynek i miele... bo w sklpei nie znalazłam mielonych :)

Lolalolalola a możesz podać przepis na Twoje bułeczki? :) Ja do swoich nie mieliłam otrębów, bo te moje są dosyć miałkie.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.