Temat: hej hej hej 23.08.2010 zaczynamy dukana, kto ze mna?

23.08.2010 chce zaczac diete dr dukana

ktos ze mna?

a u ciebie obecnie faza białkowa czy z warzywkami?

Wiejska mizeria z jajkiem

1 Serek Wiejski lekki
2 jajka (ugotowane na twardo)
1 pomidor
1 czerwona papryka
1 ogórek
pęczek szczypiorku

Paprykę umyć, przekroić wzdłuż. Pozostałe składniki drobno posiekać. Wymieszać z Serkiem Wiejskim. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nałożyć w połówki papryki.



Brokuły w stylu chińskim


1 łyżka plus 1 łyżeczka oleju rzepakowego canola
1glowka [70dag] brokułu, podzielona na różyczki
2lyzki sosu sojowego o niskiej zawartości soli
2zabki czosnku, drobno posiekane
2lyzeczki świeżego soku z cytryny

w dużym woku lub na patelni z wysokimi brzegami podgrzać olej na dość silnym ogniu. wrzucić brokuły i smażyć przez 2min, szybko mieszając. Dodać sos sojowy, czosnek i sok z cytryny. dalej smażyć, mieszając, aż brokuły będą na pół miękkie [ok 5 min]. podawać na gorąco.





Faszerowane pieczarkami jajeczka

6 jajek
200 g pieczarek
1 cebula
parę łyżek majonezu dukanowego lub jogo nat, sól, pieprz

Jajka po ugotowaniu przekroić na pół i wyjąć żółtka. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Zdjąć z patelni. Pieczarki posiekać drobniutko, również podsmażyć do odparowania wody. Wymieszać pieczarki z cebulą, wrzucić żółtka i mieszać. Dodać majonez. Przyprawić. Mieszać do powstania jednolitej masy. Farsz nakładać do białek. Można posypać pietruszką, szczypiorkiem lub koperkiem. Schłodzić w lodówce.







z warzywami. dziewczyny a co jak sie zje wiecej niz 3 lyzki otrebow? bo z checia bym jadla ichw iecej zawsze mozna z nimi cos nowego wykombinowac
teoretycznie z tego co wiem nie powinnysmy jesc ich wiecej (chociaz raz na jakis czas nie zaszkodzi) -> zawieraja duuuzo weglowodanow, a jemy je tylko po to by się wypróżniać:P  :) osobiscie powiem szczerze ze ja ich praktycznie nie jadam -> pijam sobie miętę i jakoś problemów z niczym nie mam :) 
to co ty jesz na codzien ? serki wiejskie mieso ryby i jajka i ci nie brzydnie ?
bo ja sobie z nich robie placki, tosty czy inne pierdoly i zawsze jakies urozmaicenie. Pytam, bo dzis zjadlam wiecej i zaraz padne z bolu brzucha
ja jem ogolnie serki, jogurty, jajka, mięso (duzo kurczaka w roznych postaciach --> gotowany, pieczony, wedzony), ryby, sledzie + warzywa (z tym ze nie 3/3 czy 5/5 :) po prostu wazywa jem wtedy kiedy mam tylko ochotę :P po prostu nie mialabym czasu teraz na gotowanie i przyzadzanie potraf, takzee nie wytrzymalabym :P 
aha no i nie nudzi ci sie to wszystko? ja od dzisiaj postaram sie bez otrebow, wczoraj kupilam herbate mietowa i bede ja pic i zielona. Za rybami tak nieprzepadam totez nie jem ich za bardzo no ale w ogole to i tak nie wiem jak ty dajesz rade to jesc ciagle i non stop ktos ostatnio powiedzial,napisal ze ta dieta jest monotonna i sie spierali ale ja mysle,ze JEST bo naprawde na dluzdza mete chce sie rzygac na te rzeczy. Z poczatku myslalam, ale fajna dieta, pyszne serki i mieso mozna non stop jesc a pozniej.. juz nie wiem co sobie wymyslac zeby mi przez gardlo przeszlo

nie nudzi mi sie :P w weekendy zawsze czyms lepszym przyszaleje, bo mam czas zrobic a w tygodniu po prostu jem to co mozna zjesc na szybko :) poza tym grzeszki mi sie coraz czesciej zdazaja :P w post. czegos slodkiego :) 

P.S. wczoraj dzwonila do mnie mama i mowila, ze zrobila zoladeczki drobiowe :P az narobila mi ochoty ;D

Poza tym martuuska z tych rzeczy mozna wykminic duuuzo potraw :P od placuszkow, poprzez salatki, surowki  :) jedyne co jem codziennie to jogurcik naturalny na uczelni (1 dziennie) :D 
ale jak zrobisz placki z samego serka i jajka? nie da sie, potrzebne sa do tego otreby. teraz zamowilam mazeine, troche mi pomoze mimo,ze mozna tylko jedna lyzke dziennie. ja wczoraj zgrzeszylam jeden raz od 20 dni a ty ile jestes na dukanie juz? kupilam jogobelle light bez owocow ale o owocowym smaku slodzona fruktoza i aspartamemmyslicie ze mozna zjesc? 100 g zawiera 3,9 bialka 8,6 wegli i 1,1 tłuszczu

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.