Temat: Dukan Faza II- Jakie warzywa i w jakich ilościach?

Witam Kochane Vitalijki,

Mam parę pytań.
zaczęłam fazę drugą i waga stanęła.


1. Jakie warzywka mogę jeść bez ograniczeń?
2. Na jakie warzywa powinnam ograniczać?
3. Jakich warzyw nie mogę jeść w ogóle?
4. Jakie powinny być proporcje warzyw do białka? Też bez ograniczeń?
5. Czy mogę jeść późnym wieczorem czy tak jak we wszystkich dietach do ok.18?
6. Co z sokami i czy rzeczywiście do fazy trzeciej nie mogę jeść żadnych owoców nawet takich jak arbuz?


Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi .

Pasek wagi
wiem, że pojawiał się rabarbar w przepisach, ale jeśli nie ma go na liście produktów dozwolonych to trzeba założyć, że jest zakazany
Pasek wagi
Eh, szkoda, dzięki
Rabarbar jest dozwolony! Jako jedyny owoc.

nika popatrzyłam w książki i nie znalazłam informacji o rabarbarze, możesz podac gdzie to wyczytałaś?

Ja znalazłam tylko to:

 

 

Pasek wagi
Na innym forum znalazłam taką wiadomość: "rabarbar to warzywo, węgli w 100 gr ma 4,6 (czyli mniej niż np brokuły) więc jak najbardziej w zeszłym roku robiłam sobie sernik z rabarbarem, galaretki, kompoty'".Sądzę że raz na jakiś czas można go zjeść.
dziewczyny, ja pojutrzę przechodzę na fazę2 (warzywka jejejejejje!!!) tylko nie wiem, czy są jakieś proporcje? bo ja to bym mogła same warzywa jeść. to ma być jakoś pół na pół? czy trzeba zachować jakąś ilość białek (np.tyle gram ile się waży?) pomóżcie proszę
głównie jemy proteiny, warzywa są dodatkiem do posiłków, więc np jakaś sałatka do obadu, pomidorek na kanapkę itp. Nie ma jakieś konkretnych wytycznych, chodzi o to aby uzupełnić wypłukane witaminy i minerały.
Pasek wagi
Rabarbar jest dozwolony w fazie II, jest traktowany jako warzywo, w książce na str 224 jest przepis na mus rabarbarowy, oznaczony : faza 2 PW
A co z fasolką szparagową?
Co do fasolki szparagowej to jest ona dozwolona...,. W tabeli warzyw dozwolonych mamy,,Fasolkę zieloną,, Czyli tzw szparagową.....:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.