- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 czerwca 2010, 09:37
30 czerwca 2010, 11:08
1 jajko
1 serek petit suisse lub homogenizowany
1 łyżka stołowa skrobi kukurydzianej
1 łyżeczka drożdży
dowolne przyprawy zmielone (nie dodawać soli)
Wymieszać wszystkie składniki i wlać do prostokątnego
pojemnika wielkości 15x20 cm i głębokości co najmniej 5mm. Przykryć
przezroczystą folią(jeśli będziemy piekli w piekarniku to nie
przykrywamy),wstawić do mikrofalówki i podgrzać 5 minut na maksymalnej mocy .
Można piec chlebek w piekarniku nagrzanym do 200C co najmniej 10 minut . Po
upieczeniu przełożyć chlebek aby nie opadł.
Edytowany przez myska0 30 czerwca 2010, 11:11
30 czerwca 2010, 11:09
CHLEBEK:
- 12 łyżek otrębów (8 łyżek owsianych + 4 pszenne);
- 2 serki homo;
- 4 jaja;
Cały sekret wyrośnięcia jest w tym, że białka jaj ubijamy na sztywno i mieszamy z wymieszanymi wcześniej otrębami, żółtkami i serkami. Można dodać zioła, czosnek granulowany czy inne odpowiadające nam przyprawy. Przepis na blaszkę: 25x11. Piec 40 min na 180 st. Termoobiegiem.
POLECAM, jest naprawdę smaczny
30 czerwca 2010, 11:13
Jarobie ten ostatni tylko daje jeszcze drożdże i przyprawy, majeranek itp.
30 czerwca 2010, 11:41
30 czerwca 2010, 13:49
Chebek upieczony - da się zjeść troche za duzo przyprawy do grilla dałam bo pikantny. Ale lepsze to nic niż.
A wątróbeczka drobiowa z cebulką już dochodzi - zapach w całej chcacie.
30 czerwca 2010, 13:53
Edytowany przez FleXis 30 czerwca 2010, 13:54