27 marca 2010, 19:18
http://vitalia.pl/forum17,65905,0_Zegnaj_zimowe_sadelko_dieta_dukana_od_1_lutego_kto_ze_mna_.htmlTemat ten pierwotnie utworzyła
malutka2134 - 31 stycznia 2010roku.
Właśnie dzięki niemu postanowiłam zacząć dietkę Dukana i powoli osiągam swój wagowy cel! Tam też poznałam wiele fajnych kobietek, które zawsze służyły mi dobrą radą i wsparciem... dzięki Nim nadal trwam i nie poddaję się - mimo kryzysów i zwątpień.
Jednak ostatnimi czasy coś niedobrego wstąpiło w nasz wątek.. nie wiem czy dotyczy to tylko tego tematu, czy innych na forum Vitalii również, ale zupełnie nie da się rozmawiać! Posty wklejają sie gdzie popadnie-zazwyczaj w postach sprzed kilku dni, przez co cały sens rozmów znika...
Dlatego też postanowiłam wziąć sprawy we własne ręce i założyć nowy temat - reaktywując tym samym stary
![]()
Mam ogromną nadzieję że tu problemu które nas dopadły nie będą się pojawiać i znowu nasz temat zacznie tętnić życiem. A może przy okazji dołączy do nas trochę nowych dziewczyn
![]()
Naprawdę na to liczę!!
Więc do dzieła kobietki!!!
Edytowany przez Pinacoladaaa 27 marca 2010, 19:22
- Dołączył: 2010-02-20
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 601
9 lutego 2012, 11:19
ja znalazłam taki bez skrobiii nawet :
.
Sernik bez otrębów i maizeny
Składniki:
–
6 jajek (oddzielić białka od żółtek)
–
kg chudego twarogu
–
słodzik (ilość wg uznania)
–
aromat (np. pomarańczowy)
–
łyżeczka proszku do pieczenia - Dołączył: 2010-02-20
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 601
9 lutego 2012, 11:21
ja spróbuje ten przepis i zobaczymy jka wyjdzie .....
.
a teraz dzbanek zielonej herbatki .....
- Dołączył: 2009-09-18
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 212
9 lutego 2012, 11:38
ADOROTKA napisał(a):
ja spróbuje ten przepis i zobaczymy jka wyjdzie ..... . a teraz dzbanek zielonej herbatki .....
to czerkam w takim razie na relacje jak w smaku jest :)
- Dołączył: 2010-04-21
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1437
9 lutego 2012, 11:52
spróbujcie, jest fajny, tylko trzeba niestety poczekać az całkowicie wystygnie bo inaczej rozpadnie się przy krojeniu, najlepszy jest na drugi dzień jak już tak " siądzie" , taki mokry, czasami jak mi się chce to część robię kakaową i wylewam na spód, niebo w gębie, no oczywiście jak na Dukanowe standardy, bo do takiego prawdziwego maminego sernika to się ma jak.... coś tam do cośtam:)
9 lutego 2012, 11:54
Dziewczyny zamiast skrobi można używać budyniu bez cukru. Ja dodaję 1-2 łyżki do ciast, naleśników zamiast skrobi.
- Dołączył: 2010-04-21
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1437
9 lutego 2012, 12:04
no właśnie chciałam to napisać, budyń bez cukru zamiast skrobii
- Dołączył: 2010-02-20
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 601
9 lutego 2012, 12:06
no ja wogóle dadaje do normalnego sernika budyn waniliowy, ale to mozna ???? bo to jest maka ziemniaczana Tak ????
- Dołączył: 2010-04-21
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1437
9 lutego 2012, 12:07
tak, mąka ziemniaczana czyli skrobia
- Dołączył: 2007-05-24
- Miasto: Łysomice
- Liczba postów: 550
9 lutego 2012, 12:20
tak skrobia ziemniaczana czyli maka jest dozwolona
gratulacje za spadeczki
ja mam zastój bo się pcha @ i dopchać nie może ....
Edytowany przez inesa75 9 lutego 2012, 12:21