Temat: "Żegnaj zimowe sadełko! dieta Dukana od 1 lutego" - REAKTYWACJA!!

http://vitalia.pl/forum17,65905,0_Zegnaj_zimowe_sadelko_dieta_dukana_od_1_lutego_kto_ze_mna_.html

Temat ten pierwotnie utworzyła malutka2134 - 31 stycznia 2010roku.
Właśnie dzięki niemu postanowiłam zacząć dietkę Dukana i powoli osiągam swój wagowy cel! Tam też poznałam wiele fajnych kobietek,  które zawsze służyły mi dobrą radą i wsparciem... dzięki Nim nadal trwam i nie poddaję się - mimo kryzysów i zwątpień.
Jednak ostatnimi czasy coś niedobrego wstąpiło w nasz wątek.. nie wiem czy dotyczy to tylko tego tematu, czy innych na forum Vitalii również, ale zupełnie nie da się rozmawiać! Posty wklejają sie gdzie popadnie-zazwyczaj w postach sprzed kilku dni, przez co cały sens rozmów znika...

Dlatego też postanowiłam wziąć sprawy we własne ręce i  założyć nowy temat - reaktywując tym samym stary Mam ogromną nadzieję że tu problemu które nas dopadły nie będą się pojawiać i znowu nasz temat zacznie tętnić życiem. A może przy okazji dołączy do nas trochę nowych dziewczyn Naprawdę na to liczę!!

Więc do dzieła kobietki!!!

Saskaaa napisał(a):

widze tu troche ruchu ;Pale to dobrze.ADOROTKA - jak idzie dietowanie?mi dziś znowu 1 kg spadł ;) i jestem z siebie dumna 
Gratulacje Wielkie!:)
Pasek wagi

chcebyc napisał(a):

Ja wczoraj upiekłam dukanową kinder kanapke. Pychotka!
Wygląda naprawde smakowicie!! Poprosze o przpisik- skorzystam
Pasek wagi
mam juz polowe ksiazki za sobą mysle ze dzis albo jutro ja skoncze... mam skierowanie na wszytskie wyniki co podała ADOROTKA w linku i jak sie uda jutro je zrobie :)
Pasek wagi
Proszę bardzo:
3łyżki otrąb (2o,1p)
1 jajko,
2łyżeczki proszku do pieczenia,
1łyżka serka homo naturalnego
słodzik i aromat ( na wyczucie smaku)
2łyżeczki kakao

Wszystko mieszamy o odstawiamy, żeby otręby naszły.
Po odczekaniu wyłożyć na blachę i ciekno rozsmarować.
Włożyć do piekarnika na 180st. 15-20 minut. Wyjąć i ostudzić.

Masa:
Serek naturalny homo
mały jogurt naturalny ale nie koniecznie
słodzik (wedle uznania)
aromat waniliowy ale może być inny (wedle uznania)
żelatyna i odrobina mleka

Wymieszać jogurt z serkiem, słodzikiem i aromatem.
Żelatyne rozpuścić w odrobinie ciepłego mleka- ostudzić.
Wymieszać z masą.

Upieczony blat przeciąć na paski i najlepiej układać w jakiejś formie.
Blat czekoladowy, masa i znów blat.
Włożyć do lodówki na godzinkę i się delektować do kawusi:)

Ja zrobiłam z podwójnej porcji składników i wyszła mi cała keksówka, dałam też dużo masy i wyszło dość wysokie.
jak super kanapeczka, dawaj przepis!!!

no to do jutra odchudzaczki, koniec pracy lecę do domu, a właściwie na urodziny a synem, do miłego do jutra

p.s. nie będę żreć słodyczy , obiecuję!!!!

Saskaaa suuuuper, gratuluję oby tak dalej.

.

ja daje radę, naprawde, idzie mi fajnie, ale niedługo @, więc sie nie waże, dopiero po zobacze czy jakies rezultaty, oby oby....

CHCE BYĆ ....ciebie to naprawde trzeba podziwiać,że tak długo wytrzymałaś, ja pamietam, że poprzednim razem mój organizm powiedział nie po 3 prawie 3 meisiącach, byłam poporstu zmęczona już tą dietą i przszłam wtedy na 3 faze ....

ciekawe jak będzie tym razem, dlatego jakoś nie kęci mnie ważenie się, ale zobaczymy .... tak naprawde to troche boję się, że anwet po tygodniu waganic nowego nie pokaże....

CHcę być... jak ty jesz parówki z taką zawartościa tłuszczu i chudniesz to naprawdę super, teraz reklamują ebrlinki dietetyczne, ale nie mam pojęcia ile mają tłuszczu i ile cukru, hmmmm......

Parówki Berlinki Viva 30% mniej tłuszczu - Morliny - Wędliny z indyka


Wartości odżywcze w 100 g

Wartość energetyczna w 100 g:194,00 kcal
Białko w 100 g:13,70 g
Węglowodany w 100 g:1,80 g
Tłuszcz w 100 g:14,60 g

HEH ...spoko. widze że ty poiformowana albo masz w domu, ja tez uwielbiam parówki, naprawde, ale jakos na razie boje sie jeść rzeczy z takim tłuszczem, jak bede ważyć ty co ty CHCE BYC, to bede zajadać

.

musze tylko gdzies upolowac ten ser zółty piorko .....ciekawe czy koło mnie jesc sklep polo ....

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.