- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
9 lutego 2010, 10:47
Edytowany przez ambik 22 marca 2010, 18:00
6 kwietnia 2010, 19:09
Edytowany przez kooksik 6 kwietnia 2010, 19:20
6 kwietnia 2010, 19:47
6 kwietnia 2010, 19:55
6 kwietnia 2010, 21:15
6 kwietnia 2010, 21:17
7 kwietnia 2010, 07:11
Dziewczyny obiecane przepisy. Zdjecia troche byle jakie, ale tak to jest bez lampy i zooma.
Muffinki z kurczaka
1 papryka
10 dag pieczarek
1 cebula
lyzka masla
podwojna piers kurczacza
przyprawa go kurczaka
sol, pieprz
1-2 jaja
2 lyzki maki ziemniaczanej (moja wersja: otreby owsiane)
2 czubate lyzki startego zoltego sera (uzylam odchudzonej mozzarelli)
troszke ostrej papryki (rozeszla sie, bylo bardzo lagodne)
natka pietruszki (moj dodatek - ladnie uzupelnil brakujacy koler zielony)
Mieso pokroic w dosc gruba kostke, dobrawic - konkretnie, bo warzywa nie beda solone. Odstawic do lodowki na co najmniej 3 godz.
Warzywa i pieczarki oczyscic i pokroic w drobna kostke. Poddusic na masle.
Polaczyc zimne warzywa i mieso. Nastepnie dodac jajka, otreby, ser, pietruszke i dokladnie wymieszac. Jesli trzeba doprawic.
Nakladac do foremek do muffinkow - tak, by masa nie wystawala poza brzegi (bo w czasie pieczenia bedzie wyciekal sok). Piec w 200 stopniach 30-40 minut.
Doskonale swiezo pieczone, ale takze lekko przestudzone lub odgrzewane, a nawet na zimno, nadaje sie do mrozenia. Dobre male porcje na przekaski lub lunch.
Zrobilam podwojna porcje, a potem jeszcze dodalam mieso, wiec podwojna czesc warzyw i potrojna reszty - wyszly 22 "muffinki". Trzeba liczyc po 2-3 na osobe.
Surowka z porow
1 Por
1-2 jajka
jogurt
sol, pieprz
+ w wersji niedietetycznej lyzka majonezu
Pokroic pory w poltalarki, jajka w kostke. Wymieszac z jogurtem i doprawic do smaku. Najlepiej przygotowac kilka godzin wczesniej, a nawet poprzedniego dnia. Pol godziny przed podaniem wyjac z lodowki.
Smacznego :)
Ambik, moglabys mi przeslac na maila swoja ksiazke? Dzieki!
7 kwietnia 2010, 10:59
7 kwietnia 2010, 11:49
7 kwietnia 2010, 12:28
7 kwietnia 2010, 16:43